Hyperloop One, футуристичният транспортен стартъп на Илон Мъск, който обещаваше

...
Hyperloop One, футуристичният транспортен стартъп на Илон Мъск, който обещаваше
Коментари Харесай

Свръхскоростният транспортен проект на Илон Мъск Hyperloop One се провали


Hyperloop One, футуристичният транспортен стартъп на Илон Мъск, който обещаваше да ни транспортира през специфични тунели със скоростта на самолета, разпродава активите си и осбождава служащи, написа Bloomberg.

Компанията за този план като от бъдещето затваря офисите си и редуцира чиновници. Официално бизнесът ще бъде замразен до края на годината, като цялата му интелектуална благосъстоятелност ще се трансферира към мажоритарния акционер, а точно огромният дубайски пристанищен оператор DP World.
 Снимка 282157
Източник:

Пистата в Невада

" Който закупи тестовата писта в пустинята на Невада, ще пожъне страховит триумф ", споделяха от компанията.

От основаването си през 2014 година планът набра към $450 милиона във фондове за рисков капитал и посредством други вложения. Въпреки че към момента има дребен брой започващи компании, които се пробват да изградят планове за сходно предвижване, днешният провал на една от най-големите компании  е сигнал за края на една фантазия. За първи път Илон Мъск показа футуристичната си концепция за свръхзвукови пътувания през специфични тунели през 2013 година.
 Бъдещето на превоза: Virgin Hyperloop стартира тестванията със скоростни капсули и хора
Бъдещето на превоза: Virgin Hyperloop стартира тестванията със скоростни капсули и хора

Те са минали 500 метра за 15 секунди, което е съвсем 10 пъти от обещаваната оптималната скорост

Според милиардера, построени аеродинамични алуминиеви капсули, цялостни с пасажери или товари, биха могли да се задвижват през съвсем безвъздушна тръба със скорости до 760 благи в час.

Тези тунели, издигнати на пилони или заровени подземен, можеха да бъдат построени в или сред градовете. Илон Мъск назова плана си " пети тип превоз " и твърдеше, че може да помогне за смяна на метода, по който живеем, работим, търгуваме и пътуваме.
 Снимка 544452
Източник:

Най-привлекателният сюжет, който предложи, беше пътешестване от Лос Анджелис до Сан Франциско единствено за 30 минути. Идеята бързо завладя въображението на инженери и вложители по целия свят.

Придобиването от страна на Ричард Брансън

Virgin Hyperloop в началото беше учредена като Hyperloop Technologies, преди да промени името си на Hyperloop One през 2016 година и по-късно още веднъж на Virgin Hyperloop One, откакто беше добита от компанията на Ричард Брансън.

С времето компанията постоянно страдаше от липса на пари. Брансън оказа помощ за обезпечаването на нова инвестиция от $50 милиона от двама нови вложители, което оказа помощ за покриване на отговорности за заплати. След това събра $172 милиона ново финансиране през 2019 година, $90 милиона от които пристигнаха от DP World, която преди този момент е вложила $25 милиона в компанията и към този момент имаше две места в борда на шефовете на стартъпа.

Компанията направи няколко значими крачки, в това число построяването на тестова писта в Невада, с цел да ревизира сигурността и осъществимостта на технологията. През 2020 година амбициозният план организира първия си и единствен тест с човешки пасажери.

Достигна се придвижване с оптималната скорост от 100 благи в час, надалеч от първичното заричане от седем пъти повече. Тогава критиците споделиха, че даже и Hyperloop да е механически изпълним, той към момента една " химера, невъзможна за реализиране през днешния ден ". Явно са били прави.
 Компанията, която желае да внедри превоза на бъдещето hyperloop в Европа
Компанията, която желае да внедри превоза на бъдещето hyperloop в Европа

Hardt Hyperloop възнамерява основаването на високоскоростен тестов център до 2021 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР