Френското министерство на външните работи отрече информацията, че Париж е

...
Френското министерство на външните работи отрече информацията, че Париж е
Коментари Харесай

Френското външно министерство отрече да е изпращало войски в Украйна

Френското министерство на външните работи отхвърли информацията, че Париж е изпратил военни от Чуждестранния легион в Украйна. Министерството на външните работи публикува съответното съобщение на формалната си страница в обществената мрежа Х в понеделник, 6 май.

„ Дезинформационните акции по отношение на поддръжката на Франция за Украйна не престават без спиране. Не, Франция не е изпратила войски в Украйна “, се споделя в изказване на френското външно министерство.

Министерството на външните работи разгласява и два скрийншота на съответните медийни изявления.

На 4 май китайското издание Asian Time разгласява публикация на някогашния асистент на заместник-ръководителя на Пентагона Стивън Браян. Той твърди, че Франция към този момент е изпратила първите 100 свои легионери в Украйна. Твърди се, че те са били ситуирани в Славянск, с цел да поддържат 54-та бригада на украинските въоръжени сили. Според Браян като цяло Париж сякаш има намерение да изпрати към 1500 легионери да се бият в Украйна.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи, че Украйна към момента не възнамерява да кани войски на страните от Северноатлантическия алианс на бойното поле в руско-украинската война.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР