Филмът Ботев“ заминава за Италия. Лентата, която разказва последния път

...
Филмът Ботев“ заминава за Италия. Лентата, която разказва последния път
Коментари Харесай

Кметът на Калофер представя филма Ботев в Италия

Филмът „ Ботев “ отпътува за Италия. Лентата, която споделя последния път на гениалния стихотворец и бунтовник от родния Калофер до кораба „ Радецки “ и връх Околчица, ще бъде показана пред българската общественост в Болоня и Перуджа от кмета на Калофер Румен Стоянов, който е патрон на кино лентата. Гостуването в Италия е проведено от българското посолство в Рим. Срещата с публиката в двата града  е надлежно на 27 и 28 декември.

Филмът „ Ботев “ излезе отвън страната незабавно след представянето му в кината в България. Първата задгранична прожекция бе в Германия.

Интересът е доста огромен, както в България, по този начин и в чужбина, показа пред „ Марица “ Румен Стоянов. Има поръчки филмът да бъде показан на екран от българските общности във Англия и Съединени американски щати. Всяко показване ще става с присъединяване на хора екипа на продукцията, добави той.

Създаването на кино лентата „ Ботев “  на режисьора Максим Генчев стана допустимо с помощта на голямата дарителска акция, чийто подстрекател и мотор бе кметът на Калофер. След като на Румен Стоянов бе наложена административна глоба за осъществяване на Мъжкото хоро на Йорданов ден в Калофер по време на възбрана на всеобщи събития,  хиляди българи от страната и чужбина започнаха да изпращат дарения, с цел да бъде платена санкцията. Румен Стоянов обаче съобщи, че самичък ще я заплати, а парите, които хората изпращат да бъдат за кино лентата, който споделя живота на великия Христо Ботев. Кампанията бе подкрепена доста интензивно и от хората в България, и от българите зад граница.

Във кино лентата " Ботев "  с функции вземат участие кметът на Калофер и още няколко индивида от града и района, а статистите от родния завършек на Ботев са десетки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР