Федерацията на учителите в Саскачеван (STF) заяви в петък, че

...
Федерацията на учителите в Саскачеван (STF) заяви в петък, че
Коментари Харесай

Sask. санкциите за учители ще бъдат премахнати в петък, тъй като синдикатът се връща на масата за преговори

Федерацията на учителите в Саскачеван (STF) съобщи в петък, че договарянията с Комитета за договаряния сред държавното управление и попечителя (GTBC) ще бъдат възобновени идната седмица.

Федерацията сподели, че всички наказания, свързани с работната акция, ще бъдат анулирани в петък в 23:59 ч. като договарянията се възобновяват във вторник, като се прибавя, че няма да се постановат спомагателни наказания по време на договарянето.

Учителите в Саскачеван са под модела „ работи за предписание “ от понеделник, при който преподавателите са в учебните заведения единствено 15 минути преди и след работа и ги лиши от присъединяване във всички доброволни дейности, в това число наблюдаване по обяд и извънкласни занятия.

Те започнаха да употребяват глобите като инструмент в договарянето си през януари, отменяйки класни пътувания и спортни събития и участвайки в ротационни стачки.

Имейлът, от който се нуждаете за водещите вести за деня от Канада и целия свят.

„ Получихме увещание, че Комитетът за договаряне сред държавното управление и попечителя има нов мандат да адресира вярно всички въпроси, значими за учителите. Комитетът за договаряне на учителите има вяра, че този ангажимент от страна на държавното управление е позитивна стъпка “, сподели президентът на STF Саманта Бекот в известие за вести в петък.

Учителите упорстват за увеличение на финансирането, с цел да се отговори на размера на класа, както и сложността на класната стая в нов групов контракт.

„ Учителите настояват, че ограниченията за отчетност би трябвало да съпровождат държавното финансиране, с цел да се подсигурява, че ресурсите отиват за подкрепяне на учениците и възстановяване на техния опит в ученето “, гласи изказването на Бекот. „ Ние сме оптимисти, че това съгласие съставлява забележителна стъпка напред в договарянията и води до авансово съглашение. “

STF изиска да се добави един ред към груповия контракт, с цел да направи обещанието обвързващо, като изиска държавното управление че страните се съгласяват, че многогодишното съглашение за финансиране и рамката за отчетност ще бъдат следвани и спазвани.

Линията беше отхвърлена преди този момент от държавното управление, което накара учителите да подхващат най-новите дейности от работа по предписание.

— Предстоят още.

— С файлове от Андрю Бенсън и Броуди Лангагър от Global News.

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР