Амджиунаанг Първата нация, близо до Сарния, Онтарио, обяви извънредно положение,

...
Амджиунаанг Първата нация, близо до Сарния, Онтарио, обяви извънредно положение,
Коментари Харесай

Първата нация на Онтарио обявява извънредно положение на фона на рязко покачващите се нива на бензен

Амджиунаанг Първата нация, покрай Сарния, Онтарио, разгласи изключително състояние, откакто в химически цех беше открит забележителен скок на причиняващото рак вещество бензен стартира да се изключва.

Ежечасови показания за бензен до 191,3 ug/m3 бяха открити по обяд на 25 април от въздушен екран в действително време на северната граница на Първата нация. Посоката напразно сподели, че високите равнища наподобява са свързани със прекъсването на завода в INEOS Styrolution, производител на химикали. Производителят се занимава с машинален проблем, сподели пред Global News предходната седмица.

Данните от въздушния екран към момента не са тествани. Министерството на околната среда на Онтарио дефинира междинната годишна граница за бензен на 0,45 ug/m3. Провинцията не е определила почасово ограничаване.

В известие за пресата началникът Кристофър Плейн прикани всички членове на общността, които се усещат несигурни вкъщи „ заради продължаващото и прекалено изпускане “ от оборудването, да се свържат с офиса на групата. Администратор ще помогне на членовете да провеждат различни жилища, съгласно изказването.

В обществените медии късно в четвъртък доста членове на общността показаха угриженост и комплициране по отношение на това дали би трябвало да се изтеглят.

„ Въпреки че оповестяването на локално изключително състояние е сериозна мярка, Aamjiwnaang прави това, с цел да... подсигурява, че разполагаме с съответни запаси, ако са нужни спомагателни дейности “, съгласно известието.

Извънредното състояние последва предизвестие в цялата общественост от INEOS по-рано в сряда, предупреждаващо, че може да има „ краткотрайни скокове “ в равнищата на бензен по време на някои стадии от прекъсването на завода.

„ Осигуряване на здравето и сигурността на нашите чиновници и общността е от първостепенно значение “, показва компанията в предизвестие на общността, оповестено на 20 април, добавяйки, че интервенциите ще бъдат обновени, откакто се оправи с казуса.

Имейлът, от който се нуждаете за водещите вести за деня от Канада и към свят.

Компанията не посочи дали прекъсването е обвързвано с пикове в равнищата на бензен, открити предходната седмица, достигащи 115 ug/m3 (микрограма на пространствен метър) на 16 април, съгласно непроверени данни в действително време. Десетки поданици на First Nation оповестиха, че се усещат зле и незнаен брой са приети в болница.

Множество източници в First Nation споделиха на Global News, че не са знаели за планувано прекъсване, планувано за този месец.

Преди да разгласи изключителното състояние, управлението на Първата нация издаде предизвестия към своите членове по-рано в сряда следобяд да стоят надалеч от северната граница. През последните три седмици въздушните монитори сред Първата нация и завода INEOS откриват пикове до 150 ug/m3 на час.

Министерството на околната среда, опазването и парковете на Онтарио издаде провинциална заповед предишния четвъртък против INEOS, давайки на производителя на химикали седмица да сътвори писмен проект за справяне с високите равнища, две седмици да приложи нови процедури за предизвестие на обществеността за високи равнища на тези токсични излъчвания и по-малко от месец да приключи следствие на очевидният източник на химическото приключване.

В заповедта провинцията показва, че INEOS е „ главен източник “ на високи равнища на бензен.

На федерално равнище, Environment Canada има отворен файл за осъществяване, обвързван със оборудването на INEOS според наредбите за изключителни обстановки в околната среда, научи Global News.

Дейвид Р. Макдоналд, действен управител и краткотраен шеф на обекта за INEOS Styrolution, съобщи на 18 април, че компанията „ деликатно преглеждаше “ опасенията, повдигнати от Aamjiwnaang First Nation по отношение на показанията за бензен от уеб страницата на INEOS.

„ Сайтът работи в тясно съдействие с (Министерството на околната среда, опазването и парковете), с цел да подсигурява, че оставаме в границите на предписани граници на излъчванията “, написа Макдоналд в имейл.

INEOS не отговори незабавно на настояването на Global News за коментар по отношение на изключителното състояние, нито Министерството на околната среда на Онтарио.

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР