Ето как е действала престъпната група според държавното обвинение Окръжната

...
Ето как е действала престъпната група според държавното обвинение Окръжната
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Динко Вълев от Ямбол за тартор на ОПГ

Ето по какъв начин е работила незаконната група съгласно държавното обвиняване

Окръжната прокуратура в Ямбол притегли към наказателна отговорност Динко Вълев, Стойко Клаудов и Григор Гочев. Те са упрекнати в присъединяване на проведената незаконна група, а за нейн главатар е упрекнат Динко Вълев, по-известен като Динко от Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на ведомството. 

По данни на държавното обвиняване, групата е основана с користна цел, с цел да прави в съгласие закононарушения на територията на страната. Организираната незаконна група е работила за времето от октомври 2021 година до 16.04.2024 година – закононарушение по чл.321, ал.3, т.2 от Наказателен кодекс.



По време на следствието е открито, че участниците в групата са принудили и създали опит да принудят разнообразни лица да извършат дейности обратно на своята воля. За задачата са употребявани закани за живота, здравето и имуществото на потърпевшите, в следствие от което единият от потърпевшите е претърпял финансова вреда, а във връзка с друго потърпевшо лице, действието е останало незавършено - закононарушения по чл.214, ал.2, т.2 и т.3, вр. чл.213а, ал.2, т.3 и т.4, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.



Спрямо Стойко Клаудов, който бил дясната ръка на Вълев, и Григор Гочев обвиняванията са предявени. По наша информация вторият обвинен Гочев преди години е лежал в пандиза за ликвидиране. Внесено е искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража " във връзка с тях, което е почетено от Окръжен съд-Ямбол.

По отношение на Динко Вълев, който, както Флагман.бг пръв писа,  е настанен в болнично заведение, е направено разпореждане за привличане към наказателна отговорност, което ще му бъде предявено след възстановяване на неговото здравословно положение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР