Дете на три години и половина от Ямболско е диагностицирано

...
Дете на три години и половина от Ямболско е диагностицирано
Коментари Харесай

Дете на 3 г. от Ямболско е диагностицирано с коклюш

Дете на три години и половина от Ямболско е диагностицирано с коклюш . То е лекувано в Университетската болница в Стара Загора, където е открито болестта, заяви шефът на
Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Ямбол доктор Радостина Калчева. 

„ Детето е от село Бояджик, на 18 април е било прието в болница в Инфекциозно поделение в Стара Загора – със признаци на коклюш, с пневмония “, сподели доктор Калчева. Детето не е посещавало детска градина и не се постанова карантина, посочи тя.

Заболялото дете не е било ваксинирано . „ Майката по този начин и не е завела детето на постоянните имунизации, които до тази възраст са четири по нашия имунизационен календар “, сподели още шефът на РЗИ – Ямбол.

Изследвани са родителите му и другите три деца в фамилията – на 11 месеца, на осем и на 13 години, като те са дали негативни проби. Децата са имали признаци на коклюш, евентуално са тествани по-късно и по тази причина не е доказано лабораторно болестта, изясни доктор Калчева. 

Здравните управляващи в Ямбол са издали наставления до общопрактикуващите лекари в региона. „ Да прегледат пациентските си листи, да издирят всички неимунизирани деца и да ги ваксинират в къси периоди “, сподели още шефът на РЗИ – Ямбол.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР