Дни след като бяха открити високи нива на причиняващия рак

...
Дни след като бяха открити високи нива на причиняващия рак
Коментари Харесай

Химическият завод спира след открити високи нива на бензен близо до Първата нация на Онтарио

Дни откакто бяха открити високи равнища на причиняващия рак химикал бензен на северната граница на Аамдживнаанг, химическият цех в Сарния стопира.

INEOS Styrolution, химически производител, сподели на Global News в имейл в събота, че е спрял интервенциите за осъществяване на поддръжка и премахване на машинален проблем.

Компанията не е уточнете дали прекъсването е обвързвано с пикове в равнищата на бензен, открити предходната седмица, достигащи 115 ug/m3 (микрограма на пространствен метър) на 16 април. Министерството на околната среда на Онтарио е определило междинната годишна граница за бензен на 0,45 ug/m3.

Десетки поданици на Първата нация оповестиха, че се усещат зле и незнаен брой са приети в болница.

„ Осигуряването на здравето и сигурността на нашите чиновници и общността е от първостепенно значение “, показва компанията в имейла до Глобални вести, добавяйки, че интервенциите ще се възобновят след премахване на казуса.

Извънредни вести от Канада и целия свят, изпратени на вашия имейл, както се случва.

Множество източници в границите на First Nation споделиха на Global News, че не са знаели за планувано прекъсване, планувано за този месец.

Шефът на First Nation и представител на отдела по околна среда приканиха държавното управление на провинцията да затвори оборудването, до момента в който излъчванията на бензол спрат и загатна за евентуални правосъдни дейности.

Министерството на околната среда, опазването и парковете издаде провинциална заповед в четвъртък против INEOS, давайки на производителя на химикали седмица да сътвори писмен проект за справяне с високите равнища, две седмици за използване на нови процедури за предизвестие на обществеността за високи равнища на тези токсични излъчвания и по-малко от месец за довеждане докрай на следствието на очевидния източник на приключването на химикала.

В заповедта провинцията показва, че INEOS е „ главен източник “ на високи равнища на бензен.

Global News научи също, че на федерално равнище Environment Canada има отворен файл за използване, обвързван с INEOS оборудване според наредбите за изключителни обстановки в околната среда.

Дейвид Р. Макдоналд, действен управител и краткотраен шеф на обекта за INEOS Styrolution, съобщи на 18 април, че компанията „ деликатно преглежда “ опасенията, повдигнати от Aamjiwnaang First Nation по отношение на бензена показания от уеб страницата на INEOS.

„ Сайтът работи в тясно съдействие с (Министерството на околната среда, опазването и парковете), с цел да подсигурява, че оставаме в предписаните граници на излъчванията “, написа Макдоналд в имейл.

— С файлове от Андрю Ръсел

Източник: globalnews.ca

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР