ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Губернаторът на Мисисипи Тейт Рийвс каза

...
ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Губернаторът на Мисисипи Тейт Рийвс каза
Коментари Харесай

Губернаторът на Мисисипи подписа закон, ограничаващ използването на бани и съблекални от транссексуални хора

ДЖАКСЪН, мис. (AP) — Губернаторът на Мисисипи Тейт Рийвс сподели в понеделник, че е подписал нов закон, регулиращ потреблението на бани и съблекални от транссексуални хора и общежития в публични просветителни здания, което прави Мисисипи минимум 12-ият щат, който лимитира транссексуалните възпитаници да употребяват уреди, които подхождат на тяхната полова еднаквост.

Рийвс подлага на критика федерален правилник, забраняващ общи политики, които не разрешават на транссексуални възпитаници да употребяват учебни бани привеждане в сходство с техния пол, наред с други разпореждания. Републиканските основни прокурори от Мисисипи и някои други щати оспорват федералния правилник.

„ Умопомрачително е, че това е, до което стигна Америка на Джо Байдън “, написа Рийвс в обществените медии. „ Да се ​​наложи да приемем политики на здравия разсъдък, които пазят пространствата на дамите, беше невъобразимо преди няколко години. Но ето ни... би трябвало да приемем закон за отбрана на дамите в бани, женски клубове, съблекални, съблекални, душ кабини и други. ”

Законът изисква всички държавни просветителни институции в щата да оборудват постройките си с бани за един пол, съблекални и спални, както и най-малко една неутрална по пол баня и съблекалня.

Новият закон, който влезе в действие неотложно, гласи, че на хората ще бъде позволено да влизат единствено в пространства, които подхождат на техния пол, избран при раждането, без значение от външния им тип или всевъзможни процедури, които са имали, с цел да потвърдят своята полова еднаквост. Тези, които нарушават разпоредбите, могат да бъдат съдени, само че учебните заведения, колежите и университетите ще бъдат предпазени от отговорност.

Той също по този начин заявява, че хората са или мъже, или дами, „ както са следени или клинично доказани при раждането, без оглед на психологическия, определения или субективния опит, възприятията, дейностите или чувството за себе си на обещано лице. “

По време на законодателния спор демократите споделиха, че новите ограничавания върху баните и други уреди ще изложат на риск транссексуалните хора. Те също по този начин подлагаха на критика републиканците, че отделят време по въпроса, защото други законодателни цели остават незавършени.

През 2021 година Рийвс подписа закон за възбрана на транссексуални спортисти да се състезават в женски или момичешки спортни тимове. Миналата година той подписа законопроект за възбрана на потвърждаващи пола хормони или интервенции за лица под 18 години.

Предложенията от Мисисипи бяха измежду няколко законопроекта, които се преглеждат в щатските законодателни органи в страната, до момента в който републиканците се пробват да лимитират транссексуалните хора достъп до грижи, утвърждаващи пола, бани и спорт, наред с други неща.

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР