Дидие Дешан обяви, че Франция предприема възможно най-много предпазни мерки,

...
Дидие Дешан обяви, че Франция предприема възможно най-много предпазни мерки,
Коментари Харесай

Вирус мори французите в навечерието на финала

Дидие Дешан разгласи, че Франция подхваща " допустимо най-вече защитни ограничения ", с цел да спре разпространяването на вирус, който заплашва подготовката за финалния мач на Световното състезание с Аржентина. Централната защитна двойка Рафаел Варан, Ибрахим и крилото Кингсли Коман пропуснаха подготовка в петък заради заболяване. Полузащитникът Адриен Рабио и бранителят Дайот Упамекано не играха в полуфиналната победа над Мароко в сряда.

„ Опитваме се да вземем допустимо най-вече защитни ограничения, да се приспособяваме и да продължим “, сподели селекционерът на Франция Дешан на конференция в Доха в навечерието на мача в неделя. „ Очевидно би било по-добре, в случай че това не се случваше, само че ние се оправяме допустимо най-добре с нашия медицински личен състав “.

Дешан и неговият капитан Уго Лорис настояха, че не могат са кажат нищо ново за здравословното положение на тима, който по-късно в събота ще организира подготовка. „ Добре съм. Що се отнася до играчите, потеглих много рано тази заран, тъй че всички спят “, добави Дешан, който приказва с кореспонденти в 11:30 сутринта локално време. „ Опитваме се да се оправим със обстановката допустимо най-добре и да запазим успокоение и централизация. „ Ще получа повече информация по-късно през днешния ден, ще помисля за това довечера и може би на следващия ден. И, несъмнено, чакаме с неспокойствие да сме подготвени за този значим мач “.

Играчи, личен състав и други източници, близки до тима, приказваха за редица признаци, засягащи тима през последните дни, в това число тресчица, болки в стомаха и главоболие. Бяха взети ограничения в хотела на тима, в това число уединяване на избрани играчи, само че коронавирус проби към този момент не се изискват от ФИФА.

Франция се стреми да стане първият тим след Бразилия през 1962 година, защитил сполучливо Световната купа. Тя се изправя против Аржентина, решена да завоюва трофея във евентуално последният мач на Лионел Меси за международната купа. „ Никога не сме в действителност готови за сходни неща (заболяването на играчи), само че се опитваме да се подготвим по най-хубавия вероятен метод “, сподели Лорис във връзка терзанията от заболяването. „ Оставаме фокусирани и, несъмнено, сме доста разчувствани да играем на край на Световното състезание. “

Факторът Меси:   Стремежът на Франция към две исторически поредни трофеи може да не се поддържа от прекалено много неутрални фактори, до момента в който Меси се надява да завоюва първата си международна купа на 35-годишна възраст. Аржентина също ще има доста повече последователи измежду публиката на стадион Лусаил, като се чакат до 40 000 в Доха за случая, до момента в който френските почитатели се чака да наброяват към 6 000.

„ Докато имаме нашите поддръжници и нашата страна зад нас, нищо друго няма значение. Дойдохме на това съревнование, с цел да стигнем допустимо най-далеч. Много хора не ни повярваха, само че ето, че още веднъж сме на финала. Знаем какво съставлява Меси за историята на нашия спорт, само че това е мач сред Франция и Аржентина. Ще създадем всичко, с цел да спечелим тази последна борба ", означи Лорис.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР