Човекът и машината имат сложни отношения рамо до рамо на

...
Човекът и машината имат сложни отношения рамо до рамо на
Коментари Харесай

Без паника: Пълната замяна на хора с AI се оказва твърде скъпа

Човекът и машината имат комплицирани връзки един до друг на работното място от епохи и най-малко за множеството от актуалните членове на трудовата мощ това няма да се промени - макар всички софтуерни пробиви в областта на изкуствения разсъдък и вървящите ръка за ръка с тях страхове, че роботите ще ни заместят. Това е изводът на.

Основната причина е, че просто има действия, които са прекомерно скъпи за автоматизация.

Петима учени от MIT стоят зад отчета Beyond AI Exposure ( " Отвъд срещата с AI " ), в който в елементи се изследват практическите аспекти на замяната на хора с AI в сфери, които изискват машинно зрение - да вземем за пример хлебарство, оценяване на парцели или преподаване. Става дума за общо към 1000 действия на 800 разнообразни работни места.
 От Давос: Предстоят съкращения, поради изкуствения разсъдък
От Давос: Предстоят съкращения, поради изкуствения разсъдък

Една четвърт от основните изпълнителни шефове чакат AI да докара до понижаване на броя на чиновниците им

Към момента единствено 3% от тях могат да бъдат автоматизирани по стопански ефикасен метод, само че също така се оказва, че при актуалните разноски, съпътстващи внедряването на сходни системи, ще бъдат икономисани единствено 23% от заплатите, плащани на хората.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

" Икономическите преимущества на машините ще се подобрят, защото внедряването на системи за машинно зрение ще стане по-евтино. Но даже и при бързо понижаване на разноските с 20% годишно, към момента ще са нужни десетилетия, с цел да може осъществяването на задания с машинно зрение с цел да стане стопански дейно за фирмите ", пишат от MIT.

Защо?

AI проучва изображения бързо и дейно, само че за задачата са нужни профилиран хардуер и програмен продукт, чиято покупка коства скъпо, а също така изискват и непрекъсната поддръжка. Немалък фактор е и потреблението на електрическа енергия, която все още остава много висока.

Това е проблем при автоматизацията на не толкоз квалифицирания труд за елементарни задания - хората просто излизат по-евтино. По-комплексните действия обаче вървят с други провокации. Те постоянно изискват сериозно мислене, прочувствена просветеност, вътрешен глас на база доскорошен опит и така нататък Машините не имат нищо от това и могат да компенсират само с още по-сложни и изискващи още повече изчислителна мощност логаритми.
 Как се трансформира висшето обучение след навлизането на изкуствения разсъдък
Как се трансформира висшето обучение след навлизането на изкуствения разсъдък

Пред Money.bg приказва Барбара Щьотингер - декан на Академията за мениджъри на Виенския стопански университет (WU)

" Даже при намаляване на разноските с 50% годишно, най-рано през 2026 година машинното зрение ще има икономическо преимущество при половината от дилемите ", написа в отчета. Очакването на неговите създатели е и през 2042 година да има задания, за които е по-евтино да използваш хора, в сравнение с роботи.

И въпреки всичко...

Както припомня Quartz, изкуственият разсъдък въпреки всичко навлиза в доста сфери и стартира да трансформира пейзажа в сфери като банковото дело, маркетинга, продажбите, юридическите услуги, опазването на здравето и превоза. Във всички тях има голям брой повтаряеми задания, които елементарно могат да се автоматизират.

Неслучайно и Goldman Sachs в собствен отчет от предходната година оповестиха, че 18% от работните места по света ще бъдат наранени от AI. Това са орисите на 300 млн. души.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,,,,
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР