Британският крал Чарлз III днес празнува 75-ият си рожден ден.На

...
Британският крал Чарлз III днес празнува 75-ият си рожден ден.На
Коментари Харесай

Чарлз III на 75 г.

Британският крал Чарлз III през днешния ден чества 75-ият си рожден ден.

На 74-годишна възраст, на 6 май тази година, беше коронован и стана най-възрастният английски монарх, който се е възкачвал на трона.

Роден е в Бъкингамския замък на 14 ноември 1948 година като първо дете на принцеса Елизабет и принц Филип към година след техния брак.

Първородният наследник на Елизабет II е бил едвам на четири години, когато майка му е коронясана.

Традицията престолонаследникът да се образова от частен преподавател е сменена от типичен учебни заведения в Лондон и Шотландия. Така Чарлз става първият предстоящ крал, учил наедно с поданиците си.

През 1977 година се среща с Даяна Спенсър, за която по-късно се дами. Въпреки раздялата им, Чарлз е сломен от гибелта на някогашната си брачна половинка и упорства ковчегът ѝ да бъде затрупан с английския байрак. Двамата имат две деца – Уилям и Хари.

На 9 април 2005 година Чарлз се дами за Камила, като връзката им провокира спорни мнения, както в кралското семейство, по този начин и измежду британците.

" Скай нюз " разяснява:

„ Чарлз бе роден да стане крал, само че трябваше да чака повече от 70 години – най-дълго от който и да различен престолонаследник. На 6 май той стана най-старият коронясан монарх в английската история “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР