Битува убеждението, че един пол може да бъде по-добър или

...
Битува убеждението, че един пол може да бъде по-добър или
Коментари Харесай

Определя ли полът вашата джендърна идентичност?

Битува убеждението, че един пол може да бъде по-добър или по-лош от другия заради биологичните разлики, написа Al Rai Kuwait. Обаче, с изключение на физиологичните особености, съществува и такова разбиране, като джендър. То точно дефинира мястото на индивида в обществото.

Всички знаем какво е биологичен пол: вие сте или жена, или мъж. Но какво е това джендър? Каква е разликата сред пол и джендър и по какъв начин да определим своята джендърна еднаквост?

В социологията под понятието джендър се схващат обществените функции на мъжете и дамите, които се разграничават от биологичните разлики сред половете. Някои антрополози считат, че по-рано мъжете са се чувствали на по-ниско равнище от дамите заради способността на последните да раждат деца, само че с течение на времето науката е потвърдила, че биологичните разлики - това е единствената разлика сред дамите и мъжете.

Другите разлики, такива, като като личностни качества, характер, морал и обществени функции, които всеки пол играе, са свързани не с биологичните или...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР