Ако нещо го няма на снимката, дали въобще го е

...
Ако нещо го няма на снимката, дали въобще го е
Коментари Харесай

Всеки с Windows вече ще може да манипулира снимки с AI

Ако нещо го няма на фотографията, дали изобщо го е имало? Този метафизичен (и политически, ) въпрос скоро ще пристигна до главите и на всички консуматори на Windows 10 и 11, тъй като вграденото приложение за разглеждане на изображения следва да получи опция за унищожаване на обекти от фрагмента и замяната им с генерирано от AI наличие.

Програмата Photos и досега имаше т.нар Spot Fix функционалност, само че тя беше общоприета - за унищожаване да вземем за пример на петна или други местни недостатъци. Новото генеративно заличаване дава обещание да има по-реалистичен резултат при унищожаване на огромни обекти от фотографията.
 Международните хакери, които употребяват изкуствен интелект от Microsoft
Международните хакери, които употребяват изкуствен интелект от Microsoft

Технологичният колос наложи възбрана на подкрепяни от страни хакерски групи да употребяват продуктите й за AI

Могат да се рисуват по няколко " маски " с обекти, които би трябвало да се отстранен.

Амбицията е по този начин автоматизирано да се реализират резултати, за които другояче са нужни професионален програмен продукт, ретушорски умения и доста време.

За момента новата функционалност е налична в тестовите канали за Insider консуматори, само че се чака скоро да стане налична и за останалите ползватели.

Гугъл и Samsung към този момент вградиха AI редакция на фотосите в смарт телефоните си, като те дори разрешават разбъркване на обектите в фрагмента.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР