Звездата на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор е назначен за посланик

...
Звездата на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор е назначен за посланик
Коментари Харесай

Винисиус стана посланик на ЮНЕСКО

Звездата на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор е назначен за дипломат на благосклонност на самодейността на ЮНЕСКО " Образование за всички ", оповестиха от ЮНЕСКО.

Бразилският национал беше назначен на гала в подготвителния център на клуба си, като стана вторият футболист от своята страна, който става дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО след Пеле.

" Винисиус е освен извънреден футболист, само че също по този начин от ранна възраст е зает с насърчаването на равни благоприятни условия посредством обучение в Бразилия ", сподели Одри Азуле, общоприет шеф на ЮНЕСКО, представена от Ройтерс.

" Той е модел за подражателство за цяло едно потомство и ЮНЕСКО има чест да го има през днешния ден като един от своите посланици на благосклонност. ", добави Азуле.

23-годишният Винисиус сътвори Института " Винисиус Жуниор " през 2021 година за поощряване на образованието измежду бразилските деца и младежи в квартали в неравностойно състояние.

" Боря се за обучение от 19-годишен и до тази година го правех единствено лични запаси, а моят институт се разраства месец след месец в Бразилия ", сподели Винисиус. Със силата, която има ЮНЕСКО, ние ще повлияем на света ", добави той.
 Не е Реал (Мадрид): Винисиус сподели кой е обичаният му тим
Не е Реал (Мадрид): Винисиус сподели кой е обичаният му тим

Вижте как
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР