Звеното за почтенност в леката атлетика съобщи, че е открило

...
Звеното за почтенност в леката атлетика съобщи, че е открило
Коментари Харесай

Хванаха с допинг втори атлет от олимпийския отбор на бежанците

Звеното за почтенност в леката атлетика заяви, че е разкрило втори случай на спортист от тима на бежанците, подготвящ се за присъединяване на Олимпийските игри в Париж, с допинг.

Става дума за бегача Доминик Локолонг Атиол, който е родом от Южен Судан, само че живее и тренира в Кения. В неговата проба са били открити следи от веществото триметазидин, което е медикамент, подпомагащ работата на сърцето. Същата субстанция бе открита и у тестът на фигуристката Камила Валиева по време на Олимпийските игри в Пекин през 2022 година.

24-годишният Локолонг Атиол е с краткотрайно спрени спортни права. Той се готвеше за присъединяване в дисциплините 800 и 1500 метра безпрепятствено тичане, като бе един от над 60 спортисти, които Международният олимпийски комитет подкрепя по пътя им към присъединяване в Париж като бежанци.

През декември предходната година наказване за три години бе наложено и на различен бегач от тима на бежанците. Става дума за състезателя на 3000 метра стипълчейз Фуад Идбафдил, който даде позитивна проба за кръвния допинг ЕПО.

Отборът на бежанците направи дебютно присъединяване на Олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Тогава в него участваха 10 души. На Игрите в Токио пет години по-късно техният брой бе 29.

Олимпийските игри в Париж започват на 26 юли.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР