Зрелищно ново изображение от космическия телескоп Хъбъл показва вероятно ново

...
Зрелищно ново изображение от космическия телескоп Хъбъл показва вероятно ново
Коментари Харесай

Зашеметяващо ново изображение показва образуване на масивна звезда в съзвездието Скорпион

Зрелищно ново изображение от галактическия телескоп Хъбъл демонстрира евентуално ново образуване на звезда в съзвездието Скорпион на Млечния път.

Телескопът, който се ръководи взаимно от НАСА и Европейската галактическа организация, видя евентуалната звезда, формираща се на към 5900 светлинни години от Земята, оповестиха организациите в известие за вести.

Регионът, където звездата наподобява се образува, е наименуван IRAS 16562-3959. Звездата, която се образува, е към 30 пъти по-голяма от масата на слънцето, сподели НАСА, и е евентуално това да е измежду най-ярките звезди в галактиката.

Направете впечатляващи, цветни фотоси на нововъзникващата звезда. Сенчестите области на изображението са основани от засенчващ светлината прахуляк, който блокира някои дължини на вълната на светлината, съгласно известието за новините.

В горната лява и долната дясна част на изображението мощна бликам от формиращата се звезда разчиства този прахуляк, позволявайки на фотоапарата да снима смели цветни изрезки. Тези...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР