Златоград е домакин на традиционния вече празник на родопското чеверме,

...
Златоград е домакин на традиционния вече празник на родопското чеверме,
Коментари Харесай

150 чевермета очакват гостите на Златоград

Златоград е хазаин на обичайния към този момент празник на родопското чеверме, който се организира за 13 път. На празника ще свирят 110 гайди и ще се въртят 150 чевермета, сподели за новините на Радио " Фокус " кметът на града Мирослав Янчев.

" Под съпровода на тези гайди се въртят 150 чевермета. Една извънредно красива панорама, тъй като демонстрираме и носиите си, обичаите, традициите в храненето. Гостите ще видят и най-стария способ за приготвянето на чевермета. Те още от нощес са почнали да се въртят и в към този момент се доизпичат. Смятам, че човек, когато пристигна и види тази панорама, усети аромата на вкусното чеверме, няма по какъв начин да не го съблазни  и да опита, както и да усети гостоприемството на родопчани. Празникът ще продължи и на следващия ден ", посочи кметът на Златоград.

Мирослав Янчев предложения всички, които се усещат изкушени от магията на родопските обичаи, да посетят Златоград. По думите му с всяка минала година гостите са от ден на ден и повече, тъй като тръпката и аромата са неповторими.

Росица Ангелова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР