Зимата създава проблеми на шофьорите, не само заради пътните условия,

...
Зимата създава проблеми на шофьорите, не само заради пътните условия,
Коментари Харесай

Полезно за шофьорите: Как правилно да загреете автоматична с...

Зимата основава проблеми на водачите, освен поради пътните условия, само че и при неправилната приложимост на другите елементи на автомобила

В студено време е потребно да загреете освен мотора на автомобила, само че и автоматизираната скоростна кутия, без значение дали е типичен „ автомат “, „ роботизирана “ или вариатор (CVT). Загряването на този значим елемент ще помогне са избегне ненужни проблеми през целия експлоатационен живот, разгласен от производителя.

В автоматизираната скоростна кутия, както и в мотора, маслото се употребява за смазване на триещите се елементи. При нагряване неговата течливост и работни свойства се усилват, написа Actualno.com. При вариатора, да вземем за пример, при работа на студено понижава еластичността на ремъка и уплътненият, а също по този начин се утежняват смазващите свойства на работната течност.

Времето за загряване се избира според от градивните характерности на машината и скоростната кутия, както и от метеорологичните условия. Автомобилни специалисти показват, че придвижването на автомобила е допустимо да стартира при постигане на температура на трансмисията от +30˚С.

Данните могат да се демонстрират на таблото пред лидера. Но в случай че тази опция не е предоставена, защото автомобилът е по-стар, водачът ще би трябвало да разчитате на опита си. Обикновено при температура на открито от 0˚С до -10˚С е задоволително кутията да се загрее за 5-10 минути, до момента в който при температура от -10˚С и по-ниска - до 15 минути.

Най-ефективно ще бъде комбинирането на първичната работа на автомобила на луфт, последвано от гладко загряване в придвижване. В този случай през първите 5-10 минути от пътуването не се предлага да се усилва скоростта до над 3000 оборота в минута.

Трябва също по този начин да се заобикалят внезапните ускоряване, тъй като те в допълнение натоварват освен мотора, само че и скоростната кутия. И когато тя не е достигнала оптималната работна температура, се поврежда. А, както е добре известно, ремонтът на този главен елемент на автомобила е много безценен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР