Земеделски производители от община Златарица изкараха на пътя тежка техника

...
Земеделски производители от община Златарица изкараха на пътя тежка техника
Коментари Харесай

В Златарица протестираха в защита на служебното разпределение на земите

Земеделски производители от община Златарица изкараха на пътя тежка техника и стачкуваха против определение на Великотърновския административен съд, с което е спряна заповедта на Областната земеделска дирекция за служебно систематизиране на земеделските земи. 

Със правосъдното определение от 13 април е спрян достъпът до 15 000 декара обработваеми земи в Златиришко. Протестиращите фермери настояват, че търпят загуби за милиони: 

„ Полицията ни разпорежда да не влизаме да работим в масивите, с което посевите са обречени са обречени на крах “, сподели протестираш. 

„ Не работим тези култури, няма по какъв начин да платим наемите на хората “, добави различен. 

„ Загубите ще са огромни, в случай че не се обърне внимание “, сигнализираха земеделците. 

Досега земеделските производители в община Златарица постоянно са реализирали непринудено съглашение за систематизиране на нивите. Сега не съумяват и със заповед на шефа на Областна дирекция земеделие е направено служебно систематизиране. Фермерът Михаил Михайлов получава земя ниска категория и апелира в съда: 

„ Заповедта от съда е анулирана на 13-и. Те си насяха всичко и в този момент вършат фарса. Областна дирекция земеделие не взема безусловно никакво мнение по случая “. 

Полицията не може са спре тракторите в нивите, подадени са десетки сигнали до прокуратурата за нарушаване на правосъдното определение. 

Протестиращите производители упорстват: 

„ Да има някакво решение, с което да знаем какво вършим, влизаме да работим или не работим. После кой ще заплати разноските, които сме създали до тук? “ 

Фермерите заплашват с обсада на основния път София – Варна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР