Здравословна и вкусна супа, която ще ви стане любима след

...
Здравословна и вкусна супа, която ще ви стане любима след
Коментари Харесай

Зеленчукова супа с картофи и броколи

Здравословна и вкусна чорба, която ще ви стане обичана след първата лъжица!

Необходими Продукти

● картофи - 1/2 кг
● броколи - 300 г
● олио - 50 мл
● целина - 100 г
● моркови - 2 бр.
● лук - 1/4 по - дребна глава
● брашно - 1 ч.л.
● универсална фалшификация - 1 с.л. за чорба
● сол - на усет
● черен пипер - на усет
● магданоз - съгласно потребностите
● бульон за чорба - 1 кубче

Начин на подготвяне

Картофите за супата се обелват, измиват се и се нарязват на дребни кубчета (не доста дребни, тъй като при варене ще се разпаднат).

Измийте приблизително огромни броколи и отделете цветовете, и нарежете стъблата на кубчета (по-малки от картофите).

Загрейте малко олио в тенджерата, в която ще се готви зеленчуковата супичка и прибавете ситно нарязания лук, целината и моркова. Запържете за няколко минути, само че внимавайте лукът да не потъмнее.

Добавете нарязаните на кубчета картофи и запържете за към минута, като бъркате непрестанно. Когато картофите стартират да залепват за дъното, е време да добавите брашно, разбъркайте добре и налейте вода. Водата би трябвало да е на към 6-8 см над повърхността на картофите.

Когато заври, прибавете кубчето бульон за чорба (по предпочитание, и без него е вкусно, само че аз го одобрявам по този начин - от време на време поставям 1/2, от време на време цялото. Опитайте и вижте по какъв начин става най-добре). Ако е належащо, прибавете малко суха фалшификация за чорба и сол.

Когато картофите са съвсем сварени, прибавете нарязаните стъбла на броколите, а след 2-3 минути и цветовете. Прави по този начин, тъй като цветовете се сваряват доста по-бързо. Варетете още няколко минути и по избор прибавете нарязания магданоз и овкусете с черен пипер.

Вместо пресни броколи могат да се употребяват и замразени броколи, единствено че тогава се прибавят съвсем преди края на варенето и се варят по-бързо. Можете да регулирате количеството зеленчуци по ваш усет.

Приятен вкус със Зеленчукова чорба с картофи и броколи!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР