Здравните власти на САЩ заявиха, че в хода на мащабно

...
Здравните власти на САЩ заявиха, че в хода на мащабно
Коментари Харесай

В пастьоризирано мляко са открити фрагменти от вируса на птичия грип

Здравните управляващи на Съединени американски щати обявиха, че в хода на огромно изследване са разкрили фрагменти от вируса на птичия грип в пастьоризираното краве мляко в страната, само че пробите евентуално не съставляват риск за здравето на хората.

 

Епидемията от високопатогенна инфлуенца по птиците (HPAI) се е популяризирала измежду стадата млекодайни говеда в цялата страна и е заразила един човек, който е имал леки признаци.

Въпреки че вариантът H5N1 на HPAI умъртви милиони домашни птици по време на актуалната вълна, засегнатите крави не са се разболели тежко.

В изказване на Агенцията по храните и медикаментите се споделя, че в хода на национално изследване е разкрила вирусни частици в " млякото от засегнатите животни, в системата за преправка и по рафтовете в магазините ".

Но пробите са били подложени на високочувствителен тест за количествена полимеразно-верижна реакция (qPCR), който е в положение да открие останки от генетичния материал на патогена, даже в случай че самият вирус е бил деактивиран от топлината на процеса на пастьоризация.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР