Здравето на червата е по-важно, отколкото предполагате. Те подпомагат борбата

...
Здравето на червата е по-важно, отколкото предполагате. Те подпомагат борбата
Коментари Харесай

Ендокринолог посочи напитка, която прави чудеса с червата

Здравето на червата е по-важно, в сравнение с допускате. Те подкрепят битката с разнообразни болести, взаимодействат с мозъка, поддържат общото положение на организма на нужното равнище, в това число работата на стомаха. Ето за какво би трябвало да се грижим за тях.

Редовната консумация на една напитка има ненадейно удобен резултат върху работата на червата.

Това сподели лекарят – диетолог-ендокринолог Наталия Лазуренко. Тя съобщи за потребните свойства на тази напитка.

Става въпрос за кефира. Това е ферментирал млечен артикул, който съдържа съществени макроелементи за деен живот: протеини, мазнини и въглехидрати. Въглехидратите са източник на сила. Протеините са градивните детайли на цялото тяло. Мазнините също са добър енергиен запас, посочи тя.

Също по този начин тази напитка съдържа потребни микроорганизми, които основават спомагателен запас за “жителите ” на тънките и дебелите вътрешности. Тоест това е в допълнение изискване за основаване на многообразие от микрофлората, изясни експертът.

Според ендокриноложката разнообразието на микрофлората е ключът към дълголетието, работоспособността и положителния метаболизъм. За да получите оптималната изгода от кефира, би трябвало да пиете 200 мл от напитка дневно, заключи Лазуренко./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР