Здравата и красива коса е символ на женската привлекателност и

...
Здравата и красива коса е символ на женската привлекателност и
Коментари Харесай

Куркума за красива коса

Здравата и красива коса е знак на женската прелест и самочувствие и търсенето на естествени способи за възстановяване на косата е непрекъснато наличие в всекидневието на доста дами. Сред многото естествени съставки, които се употребяват за тази цел, куркумата се подрежда измежду най-мощните и ефикасни.

Куркумата е известна със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. В същото време тя съдържа куркумин, деен състав, който играе основна роля в нейните лечебни резултати.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Resh Gala | Organic Gardener (@reshgala)

 

Ползи за косата

Предотвратява косопада: Куркумата подтиква фоликулите за коса, подпомагайки тяхното подсилване и понижаване на загубата на коса.

Бори се с пърхота: Антибактериалните и противовъзпалителни свойства на куркумата могат да оказват помощ в битката с пърхота и разнообразни положения на скалпа.

Подобрява здравето на скалпа: Куркумата успокоява скалпа и подкрепя поддържането на оптималната му хидратация, предотвратявайки сухота и раздразнения.

Предпазва от стресови фактори: Антиоксидантните свойства на куркумата работят като щит против нездравословните въздействия на околната среда, като замърсяване и UV лъчи.

 

Начини за приложение

Като маска за коса

Смесете равни елементи зехтин и куркума. Нанесете маската върху влажна коса и скалп.Оставете за 15-20 минути преди да изплакнете.

За скалпа

Смесете куркума с няколко капки етерично масло от лавандула. Масажирайте сместа в скалпа и оставете за няколко часа преди измиване.

Като хранителна добавка

Консумирайте куркума като част от вашия дневен режим, като добавка или като част от ястията ви.

С куркумата като част от грижата за косата, вие освен ще поддържате здравословен и блестящ външен тип, само че и ще насърчите растежа и укрепването на косъма. Нека куркумата стане ваш съдружник в хубостта, естествен метод да наблегнете естествената си прелест и да имате коса, която постоянно ще обичате.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР