Заявлението на Ахмед Доган показва, че ДПС ще направи всичко

...
Заявлението на Ахмед Доган показва, че ДПС ще направи всичко
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Заявлението на Ахмед Доган показва, че ДПС ще направи всичко възможно ротацията да се случи

Заявлението на Ахмед Доган демонстрира, че Движение за права и свободи ще направи всичко допустимо да нажежава огъня и ротацията да се случи, а не да се отива на избори 2 в 1. По време на цялата конференция на Движение за права и свободи тематиката беше по какъв начин тъкмо партията ще излезе на авансцената на българската политика. " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) се пробваха да пакетират в едно ГЕРБ и Движение за права и свободи с меморандума. Бойко Борисов пък пакетираше ПП-ДБ с Движение за права и свободи. Меморандумът на ПП-ДБ беше отговор на това пакетиране от страна на Борисов. Това демонстрира, че Движение за права и свободи е неуместният сътрудник, а ГЕРБ и ПП-ДБ се пробват да си го трансферират.

Това сподели нощес в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS политологът проф. Румяна Коларова, която разяснява тематиката за идната ротация на кабинета.

" Всякакви сделки са вероятни. Въпросът е какъв брой обществени ще бъдат те. Интересно е по какъв начин Движение за права и свободи ще влязат в сглобката - като сътрудник на ГЕРБ или като независим детайл. С меморандума ПП-ДБ се пробваха да слагат Борисов на колене. Първата причина да мисля по този начин беше, че в меморандума се споделяше, че до момента ПП-ДБ са се договаряли с Движение за права и свободи за конституционните промени, само че в този момент към този момент не им трябват и ГЕРБ да се занимават с тях. Вторият беше, че желаеха външно министерство от ГЕРБ ", разкри тя.

" Надявам се да има ротация на 6 март. Прагматично и рационално би било да има ротация, само че не постоянно в тези връзки прагматизмът и разсъдъкът взимат връх. Има възможност ротацията да се отсрочи във времето - до април, до евроизборите, а кабинетът да работи в оставка. Всякакво отсрочване на ротацията обаче ще докара до дестабилизация. Патовата обстановка може да дестабилизира повече, в сравнение с едни избори ", безапелационна бе проф. Коларова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР