Завръщането на руските граждани, които са напуснали страната след началото

...
Завръщането на руските граждани, които са напуснали страната след началото
Коментари Харесай

Bloomberg: Завръщането на хиляди руснаци в родината дава тласък на икономиката на страната

Завръщането на съветските жители, които са напуснали страната след началото на войната, форсира растежа на съветската стопанска система.

Това написа в собствен разбор организация Bloomberg.

Около един милион руснаци избягаха в чужбина през първата година от нашествието на Кремъл в Украйна. Сега хиляди се завръщат вкъщи, осигурявайки пропагандна победа на президента Владимир Путин и подтик на неговата военна стопанска система, написа организацията.

Според информацията, на миграцията, обвързвана със завръщането в Русия, се пада " една пета до една трета " от растежа на Брутният вътрешен продукт на страната от 3,6% през 2023 година Това се дължи на обстоятелството, че завръщащите се постоянно получават заплати над пазарните и работят в браншове с висока добавена стойност. Освен това противоположният приток на експерти подтиква бранша на услугите в границите на Русия и понижава приключването на капитали, написа Bloomberg.

По данни на Finion, компания, която дава миграционни услуги, към 40-45% от напусналите страната през 2022 година са се завърнали в Русия. Както отбелязва Блумбърг, от ден на ден руснаци, които са напуснали страната, до момента в който са в непознати страни, срещат компликации както при намирането на работа, по този начин и във вътрешната сфера. Често става въпрос и за прояви на ксенофобия.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР