Заводът за ремонт на жп вагони в Дряново затваря врати,

...
Заводът за ремонт на жп вагони в Дряново затваря врати,
Коментари Харесай

Затварят завода за ремонт на жп вагони в Дряново

Заводът за ремонт на жп вагони в Дряново затваря порти , оповестява Нова телевизия. Над 100 чиновници на предприятието са били съкратени.

Ръководството на завода и БДЖ се упрекват взаимно в несъблюдение на контракти . Според БДЖ са изплатени 7 млн. лева за 15 вагона, които е трябвало да бъдат подготвени през април тази година. От управлението на железниците показват, че той обаче не е бил изпълнен.

Управителят на завода Валери Димитров съобщи, че работата по въпросния контракт е стартирала през 2021 година По думите му в границите на 8 месеца била създадена техническа и софтуерна документи, която разрешава изработването не на 15, а на 100 вагона. Но се стигнало до закъснение поради пандемията. Той разясни, че е отправено искане към БДЖ за смяна на графика.

Заводът за вагони в Дряново е едно от двете останали предприятия у нас, което работи с БДЖ. Тук са направени всички пътнически вагони за родната железница преди повече от 30 години.

От БДЖ показаха, че претенциите на завода към тях са неоснователни, защото са били направени задоволително взаимни отстъпки. Изплатена е към 30% от обещаната сума по контракта.
 Полска и румънска компания желаят да доставят нови вагони за БДЖ
Полска и румънска компания желаят да доставят нови вагони за БДЖ

Прогнозната стойност на поръчката е над 76 млн. лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР