Завишени стойности и изтичане на циановодород и сероводород бяха установени

...
Завишени стойности и изтичане на циановодород и сероводород бяха установени
Коментари Харесай

Евакуираха служители от кабелния завод в Карнобат след изтичане на природен газ

Завишени стойности и приключване на циановодород и сероводород бяха открити в кабелния цех в Карнобат. Няма потърпевши хора. Няколко чиновници са получили самозабравяне и прилошаване, само че не са потърсили лекарска помощ.. потърсили незабавна здравна помощ. Все отново всички чиновници бяха евакуирани от постройката в следобедните часове в петък.
При по-продължително 5 до 15 минути експозиция в работна среда може да има парене на очите, проблеми в горните дихателни пътища, надлежно при попадане на циановодород може да има и кожни дерматити. Затова се предлага лицата, които са били в тази среда, бързо да бъдат преместени.
Д-р Марияна Кофинова - Директор на Дирекция „ Обществено здраве “ към РЗИ Бургас

Около 400 чиновници на кабелния цех бяха евакуирани с рейсове, до привършване на инспекцията, която трябваше да откри дали рисковите субстанции са се популяризирали по канализационната мрежа.
При попадане в околната среда тези две субстанции, най-много циановодородът може да провокира по-сериозни проблеми, свързани с разпространяването му, както с риск за околната среда, по този начин и за хората, които употребяват храна, която е била в контакт с води, които съдържат такива субстанции.
Д-р Марияна Кофинова - Директор на Дирекция „ Обществено здраве “ към РЗИ Бургас

В края на деня стана ясно, че шахтите в кабелния цех в Карнобат не се свързани с градската газопреносна мрежа и заплаха за популацията няма.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР