Завърши и втората серия от консултации при президента. Последни на

...
Завърши и втората серия от консултации при президента. Последни на
Коментари Харесай

„Има такъв народ” при президента: Ще бъдем опозиция и контрол на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Завърши и втората серия от съвещания при президента. Последни на среща с държавния глава за целите на странта се явиха представители на най-малката парламентарна група - „ ИТН ”.  
Прочетете още
" Искам да ви поздравя с това съществено достижение за българската политика - от партия, отпаднала от българския парламент, вие се върнахте, което доста рядко се среща у нас. Явно това е резултат от вашата работа с гласоподавателите ви и поръчката, че ще бъдете инспектор в този парламент. Чух, че описвате политическите процеси с езика на аритметиката, а и на геометрията - уповавам се да не се постанова да желаете да си приказваме с езика на стереометрията, комплексните цифри и размитите множества ", съобщи президентът при започване на срещата и попита каква е степента на Има Такъв Народ на принадлежност към идейното обединяване ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

" България има потребност от работещ парламент и постоянно стабилно държавно управление с ясни цели, дълготрайни цели и ангажимент и отговорност към тяхното реализиране. Създаването на държавно управление подсигурява устойчивостта и дълготрайната работа на Народното събрание. Приемането на най-малко няколко предпочитани закона ще отпушат пътя ни към Шенген и европейската ни интеграция, както и наложително приемане на бюджет, което да подсигурява и финансовата резистентност на страната ", разяснява Радев.

Лидерът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов изясни, че това не е общоприета политическа партия. " При нас не се постановат щампи. Убеден съм, че не е единствено това завръщане, а ще се разминем по стълбата нагоре с някои партии, които бяха по-високо. Ще се срещнем когато те слизат надолу. Има и съществени подозрения дали по-предните избори са били задоволително почтени поради репликите сред Българска социалистическа партия и Политическа партия вътре в Народното събрание. Изпитваме подозрения по отношение на това ", разяснява той.

По думите му е политически отговорно да има кабинет. " Така най-малко ще може да се опита да се оправи с проблемите на страната. Ще сме съпротива на новосформираното болшинство ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и много сериозен надзор на ръководството им, колкото можем съгласно нашата тежест. Тези техни неточности, които не успеем да спрем, най-малко ще създадем задоволително обществени, с цел да може жителите да са наясно къде има политическо съглашателство, което в множеството случаи е обвързвано с пари. Факт е, че законите по ПВУ би трябвало да бъдат признати, а някои неща да се предоговорят ", акцентира Йорданов. И добави, че има и неща, които Има Такъв Народ не поддържат.

" ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат планове в законодателната сфера, това са красиви лозунги без наличие. Не поддържаме развиването на геотермална сила за извличане на ток. Планът в този му тип беше написан еднолично от Василев и Петков, отваря се дупка за корупционни процедура ", изясни той. Що се отнася до бюджета той Йорданов счита, че без постоянно държавно управление не е добре да се приема бюджет, тъй като той би бил сватбарски. 

" Там партиите безотговорно за събиране на гласоподаватели надуват разноски без да се питат от кое място ще дойдат парите. Това е извънредно безотоговорно и нездравословно държание, партиите ще постъпят по същия метод, в случай че имат опция. Да харчим парите от ПВУ за обществени разноски е извънредно погрешно. Те са за развиване на стопанската система, това би довело до по-богата страна и повишение на приходите ", безапелационен е Йорданов.

От своя страна Филип Станев цитира Зигмунд Фройд. " Ако задоволително дълго време се взираш в бездната, най-после и тя ще се взре в теб. Политиците, които участваме на изборите през последните две години, вършим тъй че да се взираме в бездната и най-после тя ще се взре в нас. Имам поради реакцията на българския народ. Всички приказват за едни и същи цели - Шенген, еврозоната, ПВУ. Стига думи, време е за каузи. Има задоволително математически и политически благоприятни условия за настоящ кабинет. Ако подобен няма, това ще е резултат на политическа безнаказаност на огромните партии в този парламент ", съобщи той.

След консултациите Йорданов съобщи, че от Има Такъв Народ имат подготвеност да предложат държавно управление, в случай че първият и вторият мандат са несполучливи. 

„ Ще подкрепим всички рационални закони по Плана за възобновяване и резистентност, несъмнено с детайлно оглеждане в акцентите и във всички параграфи ”, посочи той.

Днес на „ Дондуков ” 2 Радев посрещна още „ Възраждане ”, ДПС и Българска социалистическа партия. В четвъртък в президентството се организираха срещи с представители на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”. 

Според конституцията след края на кръга от съвещания, президентът би трябвало да връчи първия мандат на най-голямата парламентарна група, която е ГЕРБ-СДС.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР