Затвориха за посетители екопътека Бяла река“ край Калофер. Това стана

...
Затвориха за посетители екопътека Бяла река“ край Калофер. Това стана
Коментари Харесай

Затвориха за посетители екопътека Бяла река, опасна е

Затвориха за гости екопътека „ Бяла река “ край Калофер. Това стана със  заповед на шефа на Дирекция Национален парк " Централен Балкан " Николай Гоцков. Забраната за визити е от предишния ден и е в действие до осъществяване на нужните възстановителни, укрепителни и рехабилитационни действия. До 13 януари инспекторът на парков сектор Калофер би трябвало да е провел слагането на маркировка и знаци, които да отбелязват възбраната за визити на обекта.

Причината за затварянето на най-посещаваната екопътека в Национален парк „ Централен Балкан “ е неприятното положение на мостовете над Бяла река, към която се вие маршрутът. Сегашното им положение заплашва сигурността и живота на посетителите.

Предстои мостовете да бъдат ремонтирани и укрепени и едвам тогава маршрутът ще бъде отворен за визити.

Екопътека „ Бяла река “ е извънредно атрактивен маршрут и е най-посещаваният в Национален парк „ Централен Балкан “. Той опасва част от най-живописния сектор на едноименната старопланинска река. Екопътеката пресича Бяла река на осем места посредством дървени мостове, някои от тях са над впечатляващи водни каскади. Мостовете и стръмните места са обезопасени с дървени парапети и стълбички, вградени в скалите.

Част от оборудванията обаче към този момент са развалени и рискови, по тази причина и прекосяването по маршрута крие опасности за живота на посетителите.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР