Засилени са мерките за наблюдение в Република Сръбска след появата

...
Засилени са мерките за наблюдение в Република Сръбска след появата
Коментари Харесай

Засилени мерки в Сърция след появата на африканска чума по свине

Засилени са ограниченията за наблюдаване в Република Сръбска след появяването на африканска чума по свинете, съобщи шефът на Ветеринарния институт на Република Сръбска " Д-р Васо Бутозан " Драган Кнежевич, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Танюг.

Мерките за наблюдаване в региона на Семберия, Североизточна Босна и Херцеговина, са засилени след появяването на африканска чума по свинете там, сподели Кнежевич.

" Африканската чума по свинете не е рискова за индивида, тя единствено предизвиква стопански загуби. Тя не предизвиква заболяване при хората и това е основно ", напомни той в изказване за малкия екран на Република Сръбска RTRS.

В допълнение към три огнища в село Горни Драгалевац, още шест случая са доказани в непосредствена непосредственост - в Горна и Долна Чаджавица. Взети са проби от още три ферми, като резултатите ще станат ясни през днешния ден.

Властите подхващат всички ограничения за попречване на разпространяването на това заболяване. Отправен е зов към стопаните при подозрение, с изключение на наложителните превантивни ограничения, да осведомят способената ветеринарна работа. Симптомите, които сочат за африканска чума по свинете, с изключение на неочаквана гибел, включват загуба на вкус, нараснала температура, кръвоизливи по кожата на животното, затруднено дишане, кашлица и повръщане. 

Босна и Херцеговина заяви в края на предходната седмица за огнище на африканска чума по свинете на своя територия, в самостоятелната Република Сръбска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР