Защо рибките ми продължават да умират? За начинаещия може да

...
Защо рибките ми продължават да умират? За начинаещия може да
Коментари Харесай

Причини за смърт на аквариумните рибки

Защо рибките ми не престават да умират? За начинаещия може да наподобява, че рибката е умряла без никаква причина. Въпреки че е допустимо тази, която сте купили, да е нездравословна и към този момент ориентирана към парадайса на рибките – доста по-вероятно е гибелта да се дължи на нещо, което сте създали. Или което не сте създали. Днес ще разкрием мистерията за какво умират аквариумните рибки.

1.Не сте подготвили аквариума вярно

Има стъпки, за които би трябвало да внимавате, преди да сложите рибката във Вашия аквариум. Сложете всичко нужно в аквариума, проверете pH равнището – би трябвало да е над 7, прибавете амоняк, изчакайте най-малко 2 седмици.

2. Подготвеният аквариум не е подобаващ за рибата

Пример – соленоводна риба в аквариум със сладководен аквариум. Сладководна ще почине в соленоводен. По същия метод риба, която избира топла вода, евентуално ще почине в студена. Прочетете от какво има потребност рибката, преди да я сложите в съда. Докато една риба може да процъфтява, друга може да бъде уплашена в същите условия и в последна сметка да почине. Също, бързите промени в температурата на водата, pH или солеността могат да шокират рибата, което скоро води до гибел.

3. Вашият аквариум е прекомерно дребен

Препълненият аквариум е смъртна присъда по доста аргументи. Така че, колкото повече риби добавите към вашия аквариум, толкоз повече изпражнения отделят и в случай че положителните бактерии във водата не могат да ги разградят задоволително бързо, водата ще стана токсична. Това ще докара до гибел. Също, дребният съд, без доста място за придвижване, може да аргументи стрес на рибата, което да докара до неочаквана гибел.

4. Смесвате несъвместими риби

Непрекъснатото гонене от териториална риба е стресиращо и евентуално ще докара до гибелта на рибката, която е гонена.

5. Храните рибите прекалено много

 Рибки в аквариума Снимка: Alice_Alphabet / pixabay.com

Това води до замърсяване на водата и проблеми със здравето на рибките.

6. Не почиствате аквариума постоянно

Може би най-важната поддръжка е промяната на водата. Тук внимавайте за несъответствуваща температура. Ако забравите да добавите дехлоратор по време на промяна на водата, ще убиете потребните бактерии, които са жизненоважни за рибките.

7. Рибата е имала тежко пътешестване до новия си дом.

Това за жал, също е постоянно срещана причина за гибел при аквариумните рибки.

8. Рибките имат заболяване или паразити.

Като всички животни, рибките също могат да страдат от заболявания и неприятели.

9. Рибите са възрастни.

Напредналата възраст на рибките води и до завършек на техния живот, за жал на акваристите.

Ако сте позволили неточност, която е довела до гибел на рибата ви, не се обвинявайте за това. И не го приемайте като причина да не отглеждате рибки! Вместо това го използвайте като образователен опит. Вече можете да осигурите на идната пълностоен и благополучен живот.

За нови питомци, разгледайте тези разгласи за рибки!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР