Засега няма опасност огненото бедствие в Гърция да стигне до

...
Засега няма опасност огненото бедствие в Гърция да стигне до
Коментари Харесай

Димът от Александруполис достигна Тасос

Засега няма заплаха огненото злополучие в Гърция да стигне до България. Огнището на пожара е на към 10 км от границата и сега няма заплаха за жителите и горските територии в региона на Златоград, увериха от земеделското министерство.
Прочетете още
Предприети са и ограничения, с цел да се предотврати прехвърлянето на огъня на наша територия. Остров Тасос е желана дестинация за българските туристи. Той се намира покрай региона на пожарите.

Какви са следствията - свидетелски роман на Иван Янев.

" Гърция гори в дословния и в преносния смисъл. Десетки горски пожари бушуват на територията на южната ни съседка, температурите надвишават над 41 градуса. Най-големият пожар, който бушува на територията на Гърция, е този край Александруполис, където за жалост към този момент починаха двама души, а имуществото на други стотици е унищожено. Следите от пожара се носят на повече от 30-40 километра от него. На остров Тасос прогнозата за през днешния ден беше за ясно и слънчево време, само че за жалост тук слънцето не се вижда, прикрито зад гъстите облаци пушек, които идват от там. Обстановката в незасегнатите от пожарите места е спокойна, само че все пак хората тук не стопират да приказват за протичащото се в близост и са подготвени, в случай че инцидентно възникне пожар, да бъдат бързо евакуирани, с цел да запазят живота и здравето си. В момента погледите на хората са вперени в пожарникарите и в небето, от което чакат да завали избавителният дъжд ", съобщи Иван Янев пред Българска национална телевизия.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР