Заседанието на Народното събрание в четвъртък беше прекратено заради напрежение

...
Заседанието на Народното събрание в четвъртък беше прекратено заради напрежение
Коментари Харесай

Бутаница между депутати и прекратено пленарно заседание след избора на подуправител на НЗОК

Заседанието на Народното събрание в четвъртък беше прекъснато поради напрежение в пленарната зала. До него се стигна след избора на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК. Мавров беше нежелателен от ПП/ДБ, а „ виновността “ за избора му от обединението хвърлиха върху „ Възраждане “.

Последва скупчване на депутате, побутване, сдърпване посред им и интервенция на квесторите.

„ Г-н ръководител, не виждате ли какво се случва? Къде сте вие? Става пердах там, не виждате ли “, развика се Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “, а ръководителят на Народно събрание Росен Желязков реши да приключи съвещанието.

Денят в Народното събрание потегли на кавги от сутринта, когато остри думи размениха Кирил Петков, Делян Пеевски и Йордан Цонев.

Проф. Момчил Мавров, препоръчан от ГЕРБ-СДС, беше утвърден след 3 часа диспути със 103 гласа „ за “, 83 „ срещу “ и без въздържали се.

От ПП/ДБ оповестиха, че професионалната биография на претендента е доста добра, само че до тях достигнала информация, че има прокурорско следствие против него. Костадин Ангелов от ГЕРБ/СДС им отговори, че става дума за информация на „ Капитал “, която е дадена на ДАНС и прокуратурата, само че тя към този момент е отхвърлена като погрешна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР