Заради авариен ремонт на фуга организацията на движение в 20-метров

...
Заради авариен ремонт на фуга организацията на движение в 20-метров
Коментари Харесай

Ремонт променя организацията на движение в участък от „Дунав мост“ при Русе

Заради спешен ремонт на фуга организацията на придвижване в 20-метров сектор от " Дунав мост " при Русе ще бъде изменена от 13 до 31 май, оповестиха от  Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). 

Заради ремонта придвижването в 20-метров сектор ще бъде пропускано поетапно в двете направления в едната лента. Предвижда се главен ремонт на " Дунав мост ".



От построяването на оборудването
до момента подобен не е осъществяван. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. 

Изработеният механически план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка. 

Ремонтът е на стойност 44 877 228,68 лв. с Данък добавена стойност. Избран е и реализатор. Изискването на АПИ е по време на строително-монтажните действия да не се стопира придвижването по " Дунав мост ". Работният развой ще се прави и провежда по този начин, че трафикът да минава безвредно в едното платно.

На 8 май завърши ремонт на пропаднал участък на " Дунав мост " . Ремонтът беше наложителен, защото на към 100 метра на излизане от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ на оборудването се отвори близо половин метрова дупка.

Причината за пропадането тогава беше остаряване на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и огромните количества превалявания през последните дни.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР