Запознати от ъндърграунда разкриват, че контрабандният бос Никола Николов –

...
Запознати от ъндърграунда разкриват, че контрабандният бос Никола Николов –
Коментари Харесай

Паскал напуснал България през ГКПП Кулата, имал топла връзка с Петрич

Запознати от ъндърграунда разкриват, че контрабандният необут Никола Николов – Паскал е съумял да напусне България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата и да офейка към Дубай още преди седмица, изпреварвайки предаването на интернационалната заповед за задържането му.
Според публични данни на Министерство на вътрешните работи Никола Николов – Паскал е напуснал през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ на 29 март с първокласния си кемпер, като 63-годишният контрабандист е бил придружаван от други членове на фамилията си. Паскал има хотел и къща в гръцкия град Кавала, а осведомени с бизнеса му настояват, че той е всекидневен притежател на още безброй парцели в Гърция, добити през последното десетилетие посредством дузина подставени лица от Хасково, Петрич и Димитровград.

Според думите на 63-годишният „ капо ди тути капи “ на ГКПП-та в България към този момент се е открил в Емирството, където арестуването и последващата му екстрадиция у нас е съвсем невъзможна.

В началото на седмицата градският прокурор на София Илияна Кирилова разгласи, че Паскал към този момент е интернационално търсено лице по искане на родните управляващи, само че не разясни на какво се дължи за6авянето на европейската му заповед за задържане.

Никола Николов – Паскал, централна фигура в абсурда с митниците и данни за контрабанда на цигари, закриляна от към този момент освободените от служба и сдобили се с обвинявания от прокуратурата шефка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, изчезна от страната при започване на април, когато беше извършена интервенция „ по необходимост “ на ДАНС и Антикорупционната комисия.

Усилен слух дори гласи, че Паскал е бил арестуван в акция на ДАНС на 3 април в една от къщите му в частния жилищен комплекс „ Джентъл парк “ в София, само че след това бил пуснат скрито да напусне България, до момента в който „ бурята утихне “.

Според човек от структурите на Министерство на вътрешните работи обаче Никола Николов – Паскал е подложен под непрекъснато наблюдаване от гръцката полиция по искане на българските управляващи и би следвало да бъде арестуван, в случай че направи опит да напусне рамките на Гърция. Факт е обаче, че допреди дни за Паскал нямаше издадена европейска заповед за арест и той би могъл умерено да си тръгне от южната ни съседка.

Твърди се, че Паскал е почнал контрабандната си активност още в зората на демокрацията и сега е достигнал до най-високото равнище, написа Уикенд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР