Запомнете това име: Изабел Христова! Тя влезе в историята на българския

...
Запомнете това име: Изабел Христова!
Тя влезе в историята на българския
Коментари Харесай

Име за историята: Изабел Христова или първата българка, носител на европейски медал по бойно самбо

Запомнете това име: Изабел Христова!

Тя влезе в историята на българския спорт със своето достижение. Изабел стана първата българка, спечелила орден от Европейско състезание по бойно самбо за дами.

Бела даде особено изявление за Safenews.bg:

„ Чувството е необикновено, защото чакам този миг доста от дълго време. Имаше моменти, в които не бях сигурна дали ще се реализира, само че концепцията продължаваше да си тече и това, че случи има доста огромна значение за мен. “

Изабел от дълго време прикова вниманието на бойните почитатели у нас, защото се състезава и има съществени триумфи в няколко от така наречен „ мъжки спортове “ – ММА, джудо, самбо, сумо и битка с пояси. До скоро я виждахме в шампионати по спортно самбо, само че тя потвърди, че може да мечтаем за оценките ѝ и в бойното самбо.

„ Българите сме водеща мощ в този спорт, като единствено руснаците са пред нас. Ние сме номер 1 и сме побеждавали и тях. Убедена съм, че ни предстоят доста триумфи и при подрастващите, и при мъжете и дамите “, показва Христова.

Родената в Габрово състезателка показа България на историческото първо Европейско състезание по бойно самбо в Израел. Националката игра край и завоюва сребро в единствената категория до 65 килограм

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР