Започваме. Това написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко

...
Започваме. Това написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борисов поднася венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън"

Започваме. Това написа на страницата си във Facebook министър председателят Бойко Борисов и разгласява две фотоси, маркирайки началото на програмата на формалната си аудиенция в Съединени американски щати. Моменти по-късно министър председателят се включи онлайн във Facebook, показвайки по какъв начин пътува към мемориала "Арлингтън ".



Премиерът Бойко Борисов ще взе участие в гала по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк "Арлингтън ".



В началото на церемонията по полагането на венци на на Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк "Арлингтън " с всички почести бяха изсвирени химните на България и Съединени американски щати.



След това министър председателят взе участие в специфична обиколка на "Арлингтън ", по време на която специфичен гид му описа историята на едно от най-светите места в Съединени американски щати.





Арлингтънското национално гробище, ситуирано покрай Пентагона, е най-святото военно гробище в страната.

Там на земята са предадени останките на над 300 хиляди души, от редови войници до генерали и президенти, стотици ветерани от всички американски войни от Революцията насам.

В "Арлингтън " почиват и тленните остатъци на част от жертвите от полет 77, врязъл се в Пентагона на 11 септември 2001 година.

В имот 60 са гробовете на няколкостотин американски военни, паднали в споровете в Ирак и Афганистан.

Премиерът потегли за присъединяване в плануваните мероприятия с автомобил "Шевролет Събърбан ", обозначен с българското и американското знаме.

Моделът е измежду топ колите на Дженеръл Мотърс и с бронираната му версия оперират Secret Service при обслужването на президента на Съединените щати.



Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Българският министър председател ще организира и среща с представители на американския бизнес в постройката на Американската търговско-промишлена палата.

В българската делегация са вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР