Започнахме! В момента изграждаме първите европейски улици в София и

...
Започнахме! В момента изграждаме първите европейски улици в София и
Коментари Харесай

„Спаси София“: Започнахме! В момента изграждаме първите европейски улици в София

„ Започнахме! В момента построяваме първите европейски улици в София и реализираме удобна и безвредна инфраструктура за всички, без значение по какъв начин се придвижват “. Това се похвалиха в профила си във Facebook от „ Спаси София “ на Борис Бонев.

Те регистрират, че ще има нова БУС лента за по-бързо придвижване на тролейбусните линии и обвързвана веломрежа с нови 2000 м комфортни и безвредни велоалеи, както и обезопасени съществуващи и създаване на нови пешеходни пътеки. „ Свободни тротоари – велоалеята при парка на НДК ще бъде на платното, а спирките ще бъдат обезопасени и повдигнати. Реорганизация на паркирането, съобразена с потребностите на живущите – по-малкото паркоместата по Патриарха се компенсират с нови по бул. Витоша “, изясняват „ Спаси София “.

„ За първи път уравновесено и едновременно решаваме натрупалите се проблеми на цяла зона. Създаваме бърз градски превоз, обвързвана велосипедна мрежа, безвредни пешеходни пространства - нужни предпоставки, с цел да понижим тапите и замърсяването на въздуха и да създадем София по-комфортен град “, приключва поста им.

Софиянци подлагат на критика новата организация по няколко съществени посоки – че велосипедистите няма да са в сигурност до тролеите, че има риск велосипедистите да се блъскат в качващите се на тролеите пасажери и че с цел да се употребяват успоредните паркоместа, ще би трябвало маневриращите да блокират едното пътно платно.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР