Започнаха контролни действия в складовете на Лукойл Нефтохим Бургас АД

...
Започнаха контролни действия в складовете на Лукойл Нефтохим Бургас АД
Коментари Харесай

Шест институции влязоха в данъчните складове на Лукойл

Започнаха контролни дейности в складовете на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД и " Лукойл България " ЕООД, оповестяват от пресцентъра на Министерството на финансите.

Действията се водят от екипи на Агенция " Митници ", Националната организация за приходите, Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " - Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция " Национална полиция " - Министерство на вътрешните работи и Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ". Общият брой на включените в интервенцията чиновници е над 190 и при потребност ще се търси подпомагане от Държавна организация за метрологичен и механически контрол, както и други държавни институции и контролни органи.

Операцията е разпоредена от служебния министър председател Димитър Главчев и задачата е да бъде осъществена инвентаризация посредством отчитане на физическите наличия на енергийни артикули, в това число биоетанол и биодизел, съхранявани на територията на данъчните хранилища, като данните бъдат съпоставени с материалната отчетност по член 74 - член 76 от Правилника за използване на Закона за акцизите и данъчните хранилища.
 Комисия търси фискалния резултат от дерогацията 4 месеца след прекъсването й
Комисия търси фискалния резултат от дерогацията 4 месеца след прекъсването й

Депутатите изискват от МФ цялата преписка за дерогацията

Инвентаризация на складовете обгръща и двете компании представляващи петролни бази, на територията на областите София - град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните хранилища, ръководени от Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси ".

От финансовото министерство оповестяват, че контролните дейности ще продължат до привършване на инвентаризацията във всички обекти и след обобщаване ще бъде предоставена обществена информация за резултатите.

За интервенцията в складовете на " Лукойл " заяви и министърът на Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов пред медии по време на Националното заседание на службите преди провеждането на изборите на 9 юни.

Припомняме, че през октомви предходната година Асен Васил , тогава министър на финансите, съобщи, че  " Лукойл Нефтохим " на най-голямата си рафинерия в Югоизточна Европа - тази в Бургас. 

Това пристигна откакто на съветския експорт на нефт бяха наложени невиждани до този миг наказания от страна на Европейски Съюз, а България в допълнение приключи предварително дерогацията, която ползваше от тях. От началото на годината единствената рафинерия в Бургас работи единствено с неруско гориво. Инвентаризация на складовете и рафинерията бе направена и последните дни на предходната година. 

На 8 май министър председателят Димитър Главчев потвърди информацията, че съветската компания обмисля продажба на българските сдружения и подреди на Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите да извършат физическа инвентаризация на наличностите в " Лукойл ".
 Главчев се захваща с
Главчев се захваща с " Лукойл "

Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите ще правят физическа инвентаризация на наличностите в " Лукойл "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР