Започна официалната част от посещението на премиера Бойко Борисов в

...
Започна официалната част от посещението на премиера Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Борисов участва в церемония по поднасяне на венци в парка „Арлингтън“

Започна формалната част от визитата на премиера Бойко Борисов в Съединените американски щати.  Той взе участие в гала по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния боец в Национален гробищен парк " Арлингтън ".

 Бойко Борисов Facebook/BoykoBorissov

" Поднесох венец на Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк „ Арлингтън “. Това е един от най-знаковите монументи на Съединени американски щати, където са положени останките на американски бойци от Първата и Втората международна война, както и от Корейската война. Гробищният парк „ Арлингтън “ е национално светилище за всички тези, които са дали живота си за американската нация по време на война и се намира под юрисдикцията на Департамента по защита на Съединени американски щати. Благодаря на домакините за церемонията, в която участваха близо 400 бойци от всички подразделения на американските въоръжени сили. Българската делегация беше посрещната с 21 топовни салюта. ", написа министър председателят във Facebook профила си.


 Бойко Борисов Facebook/BoykoBorissov
Мероприятието стартира с българския химн, а по-късно - и с американския. 

 Бойко Борисов Facebook/BoykoBorissov-->

Национално гробище „ Арлингтън “ е военно гробище в щата Вирджиния. Намира се близо до Пентагона, на южния бряг на река Потомак.

 Бойко Борисов Facebook/BoykoBorissov

 Мемориалният парк се простира на повърхност 1 квадратна миля и в него са заровени над 300 000 души, като измежду тях има и цивилни – жертви от Гражданската война, част от жертвите от полет 77, врязал се в Пентагона на 11 септември 2001.

 Бойко Борисов Facebook/BoykoBorissov



В „ Арлингтън “ са заровени и двама емблематични американски президенти – Уилям Тафт, който е единственият президент, който е бил и Председател на Върховния съд и Джон Кенеди.
 Бойко Борисов Facebook/BoykoBorissov
В музея към военното гробище Бойко Борисов прегледа експонатите, измежду които и подарък от Генералния щаб на Българската войска.
 Бойко Борисов Facebook/BoykoBorissov
   
 
Публикувахте от в Понеделник, 25 ноември 2019 година
Минути преди церемонията българският министър председател разгласява във фейсбук две фотоси на автомобил с българското и американско знаме, като написа над тях " Започваме! ".

 Бойко Борисов Facebook/BoykoBorissov



В 21:00 часа българско време Борисов ще беседва и с американския президент Доналд Тръмп. Това е основна стъпка за задълбочаването на стратегическото партньорство сред двете страни. България и Съединени американски щати са съдружници и стратегически сътрудници и страната ни има интерес да надгражда съдействието в редица сфери като сигурност и защита, енергетика, битка против тероризма, обучение и просвета, връзки сред народите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР