Започна националното състезание за най-добър млад механик и най-добър водач

...
Започна националното състезание за най-добър млад механик и най-добър водач
Коментари Харесай

28 състезатели се борят за титлата „Най-добър млад механик“

Започна националното съревнование за най-хубав млад монтьор и най-хубав лидер на МПС. В рамките на 3 дни 28 състезатели от 7 тима ще се борят за победа и правото да показват България в интернационалния край „ Young Car Mechanic “ в Полша през май, с награден фонд от 25 000 евро, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Националната конкуренция се провежда от Министерството на образованието и науката и „ Интер Карс България “.

Състезанието стартира на 11 април с научен тест за автомонтьори, квалифициран от екип на МОН и онлайн тест за лидер на МПС, основан от ИА „ Автомобилна администрация “.

Надпреварата за най-хубав автомонтьор започва през днешния ден в Учебния център на „ Интер Карс България “ в с. Лозен.

Отбори от Ботевград, Ловеч, Стара Загора, София, Пловдив и Силистра извършиха по 4 на практика задания, а състезателят с максимален брой точки от всеки тим – по едно в допълнение практическо задание. Уменията им оценяваше комисия от български и немски представители на най-големите компании за aвтомобилни компоненти/части и автосервизно съоръжение Elring, Bosch, TechnoVectorGroup и Schaeffler.

Екипът на „ Интер Карс “ предложения участниците в надпреварата в Централния склад на компанията в Гара Елин Пелин, където ги срещна с европейския дрифт първенец Тодор Дунев и дългогодишния коментатор на надпреварите от Формула 1 Момчил Манчев. Те описаха и демонстрираха на бъдещите механици по какъв начин Тодор Дунев е направил своя рали автомобил – имитация на Toyota Corolla WRC от 1997-ма година, с каквато са се състезавали световноизвестните рали водачи – Карлос Сайнц и Дидие Ориол.

На 13 април следва заключителният старт в категорията „ Най-добър лидер на МПС “. Той ще се организира в Професионалната гимназия по превоз „ Макгахан “ в София. Тогава ще бъдат оповестени и тримата млади автомонтьори, които ще вземат участие във финалите на европейското състезание „ Young Car Mechanic “ в Полша.

Интер Карс България е измежду европейските водачи за импорт и дистрибуция на части за леки и товарни коли, мотоциклети, тунинг елементи, гуми, аксесоари, професионални принадлежности и сервизно съоръжение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР