Започна делото за отнемане на имущество за 3,6 милиона лева

...
Започна делото за отнемане на имущество за 3,6 милиона лева
Коментари Харесай

Тръгна делото за отнемане на имущество на осъдения до живот Георги Вълев от "Килърите"

Започна делото за лишаване на имущество за 3,6 милиона лв. на наказания до живот Георги Вълев от групата за поръчкови убийства " Килърите ", съобщи БНР. То протече в негово неявяване, защото късното приканване на Вълев не е разрешило защитата да се провежда по неговото довеждане от пандиза в Плевен.

Адвокатът на Вълев Боян Жеков оспори допустимостта на желае с претекста, че клиентът му има законни приходи, с които е придобил всичките си имущества. Той бе безапелационен, че те нямат връзка с незаконната активност, за която е наказан.
Регионалният ръководител на Антикорупционната комисия Николай Колев уточни, че обстоятелствата на каква стойност е добитото от Георги Вълев имущество от незаконна активност са противоречиви. Той напомни, че Вълев е наказан за лихварство и за подбуждане към ликвидиране поради желанието му да придобие 53,24 % от акциите на ДЗИ Банк за 234 милиона лв..
Съдът изслуша строително-техническа експертиза на запорираните парцели, за които се желае конфискация в интерес на страната. В последващо правосъдно съвещание ще бъде показана счетоводно-икономическа експертиза.

Това е трети опит на страната през последните 8 години да отнеме имущество на Георги Вълев. Искът на Антикорупционната комисия е за парични средства за общо 3 611 169 лв. и 41 парцела - терени в Царево, в курорта Слънчев бряг, земи в Еленския балкан, в Свищовско, жилища и търговски площи във Велико Търново и Арбанаси.
Делото за конфискация беше формирано през февруари предходната година. На 27 април 2018 година производството по делото беше прекъснато. Тогава магистратите решиха, че срокът на инспекцията е преклузивен и след приключването му КПКОНПИ губи правно съображение да води дело за лишаване на имущество. Сред претекстовете на съда беше, че искът за лишаване е импортиран 7 години по-късно, а не незабавно след 10-месечната инспекция, а това го правело неприемлив. Апелативният съд обаче го възобнови.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР