Запеканка с броколи, пушено месо и крема сирене - за

...
Запеканка с броколи, пушено месо и крема сирене - за
Коментари Харесай

Запеканка с броколи, пушено месо и крема сирене

Запеканка с броколи, пушено месо и крема сирене - за обяд или за вечеря избирате вие!

Необходими Продукти

● броколи - 1/2 глава
● тиквички - 2 бр.
● картофи - 6 - 7 бр. пресни
● пушено месо - 300 г
● чесън - 3 скилидки
● крема сирене - 1 пакет
● яйца - 4 бр.
● прясно мляко - 100 мл
● черен пипер
● сол
● олио
● кашкавал - 200 г

Начин на подготвяне

Броколито се накисва във вода. Картофите се измиват добре. Пресните картофи могат да де готвят с обелките и ние по този начин ще създадем.

Тиквичките се измиват добре, тъй като също ще ги готвим с обелките. Картофите се нарязват на приблизително огромни кубчета. Тиквичките се почистват от дръжката и връхчето.

Нарязват се на две по дължина и всяка половина се реже на филийки. Броколито се доизмива и се нарязва с величина към тази на картофите.

Всички зеленчуци се поставят в тава. Овкусяват се със сол и черен пипер. Полива се с олио. В купа се чукват яйцата. Разбиват се. Чесънът се обелва и нарязва на филийки.

Добавя се. Добавят се крема сиренето и прясното мляко. Разбива се. Пушеното месо се нарязва на дребни кубчета и също се прибавя.

Отново се разбърква. С получената примес се заливат зеленчуците. Разбърква се. Ако е належащо, се прибавя и малко вода. Печем запеканката до сготвяне на зеленчуците.

Кашкавалът се настъргва. Десетина минути преди запеканката с броколи, пушено месо и крема сирене да се извади от фурната се поръсва с кашкавал и се запича.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР