Запасете се с биричка, защото тези кюфтенца са ужасно вкусни

...
Запасете се с биричка, защото тези кюфтенца са ужасно вкусни
Коментари Харесай

Касапски кюфтета в було

Запасете се с биричка, тъй като тези кюфтенца са извънредно вкусни и пият доста

Необходими Продукти

● свинско месо - 1 кг (от гърдите)
● чесън - няколко скилидки
● сол
● черен пипер
● кимион
● чубрица - ронена
● пикантен червен пипер - едро надробен
● покривало - агнешко или свинско
● лимонен сок - сок от 1 лимон

Начин на подготвяне

Свинското месо, което би трябвало да е по-тлъстичко, в случай че не се прибавя и малко сланина, се смила през месомелачката на по-едро.

Скилидките чесън се обелват и пресоват. Каймата се омесва с чесъна, подправки на усет - прясно надробен черен пипер и кимион, ронена чубрица, пикантен червен пипер и сол. Съдът с каймата се покрива с фолио за свежо предпазване и се оставя в ледник най-малко за 30 минути, с цел да си поеме усетите.

В това време булото се накисва в малко вода с лимонен сок.

Изкиснатото покривало се нарязва на квадрати с идентични размери. Големината им е съгласно размера на кюфтета, които ще извършите. Аз ги избирам по-сплескани и с правоъгълна форма, с цел да наподобяват по-различно. Вие по-желание може да ги извършите кръгли или във формата на кебапчета.

Във всяка покривало се поставя по шепа кайма, сплесква се и булото се сгъва като плик. Мястото, където се събира булото, се оставя изпод.

Кюфтетата могат да се пекат на скарата, на грила, на барбекю на дървени въглища. Но авансово намажете леко решетката с малко парче сланина.

Винаги първо се слагат върху страната, където е събрано булото. Скарата би трябвало да е доста добре загрята, изпичат се и от двете страни до подготвеност.

Сервират се наложително с люто домашно приготвено доматено пюренце, а питието изберете вие - вино, бира или люта ракийка.

Касапските кюфтета в покривало са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР