Западните лидери години наред залъгваха украинците, обещавайки им влизане в

...
Западните лидери години наред залъгваха украинците, обещавайки им влизане в
Коментари Харесай

Помощник на Рейгън: Западът години наред залъгваше Украйна за НАТО

Западните водачи години наред залъгваха украинците, обещавайки им влизане в НАТО. Вината за сегашната война в Украйна отчасти е на страните от Запада. Това написа в своя авторска публикация за сп. The American Conservative Дъг Бендоу, някогашен специфичен асистент на 40-ия президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън.

Той акцентира, че точно Владимир Путин е взел решението за пълномащабната експанзия против Украйна, по тази причина носи отговорността за войната. Според него обаче някои западни политици също са виновни за ставащото.

" Украинците би трябвало да помнят, че съдружниците непрекъснато ги залъгват. През 2008 година НАТО пое ангажимент, който нито едно европейско държавно управление и нито една последваща администрация в Съединени американски щати не бяха подготвени да изпълнят. В продължение на 14 години всички членове на Алианса дружно с брюкселската администрация лъжеха Киев, давайки тип, че с неспокойствие чакат присъединението на Украйна към Алианса. " – написа Дъг Бендоу.

Същевременно той излиза с спорно изказване, че Путин е решил да превземе Украйна точно поради вероятността за разширение на НАТО.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР