Западът получава сигнали, че Русия е готова да преговаря по

...
Западът получава сигнали, че Русия е готова да преговаря по
Коментари Харесай

Тайните преговори на Запада с Украйна: Фейк, провокация или пълнеж на партията на мира?

Западът получава сигнали, че Русия е подготвена да договаря по обстановката в Украйна. Москва може да се съгласи на преустановяване на огъня и заледяване на военните дейности, като остане на сегашните си позиции, написа New York Times (NYT), цитирайки двама някогашни чиновници, близки до Кремъл.

Сигнали, съгласно създателя на публикацията, се изпращат най-малко от септември по каналите на „ подмолната дипломация “. Посредниците обаче показват опасения, че, първо, Украйна няма да се съгласи на договорка, и второ, концепцията за разрешаване на спора при днешните условия може да бъде „ опит на Кремъл да подведе “.

На 20 декември, припомняме, прессекретарят на президента Дмитрий Песков съобщи, че няма предпоставки за осъществяване на мирни договаряния в Украйна. В същото време Москва в никакъв случай не е отказвала публично договаряния, като постоянно повтаря, че е подготвена за тях.

И по този начин, има ли някаква подмолна подготовка за замразяването?

„ Ред е на американските политолози да окажат напън върху Русия, хвърляйки мита за желанието на нейното управление да стартира договаряния за помирение “, сподели Лариса Шеслер, ръководител на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна.

„ Мисля, че приказваме за прост опит да се вбие чеп сред съветското държавно управление, армията и обществото, раздухвайки приказки за готовността на Русия за мирни договаряния. Въпреки че е допустимо с сходни изявления Западът да алармира на Кремъл желанието си да стартира разрешаването на спора ", съобщи тя.

СП ”: Що за “задкулисни дипломати ” са тези някогашни служители? Защо не дават към този момент показания в Лефортово?

— „ Анонимните източници “ са просто фигура на речта, зад която се крият не същински информатори, а опити за влияние върху съветските управляващи по този метод. „ Кучето размахва опашката “ е израз тъкмо за това по какъв начин фалшификатите да станат фактор, влияещ върху политическите дейности.

СП ”: По-рано Песков сподели, че Кремъл не вижда предпоставки за осъществяване на мирни договаряния за Украйна. В същото време той непрекъснато приказва за готовността си за тях. Какво значи?

„ Смятам, че с постоянни изказвания за подготвеност за спокойно разрешаване на спора, които се чуват и от Путин, и от Песков, Русия желае да опровергае мнението за нея като за агресор, което се постанова на Глобалния юг.

Но изискванията, които слагаме за започване на договаряния, явно са неприемливи нито за Украйна, нито за Запада.

Говорим за признание освен на Крим, само че и на четири нови района, които съгласно конституцията не могат да бъдат откъснати от Руската федерация.

За Запада е преференциално просто да замрази този спор в сегашната му настройка, с цел да даде време на Украйна да натрупа сили, оръжия и да укрепи оредялия контингент на армията благодарение на свежо пушечно месо.

СП ”: Кой мислите, че прокарва концепцията за “Минск-3 ” или “Истанбул-2 ” в Русия? Кой е подготвен на всичко за митичното завръщане на старите времена? Кой управлява тази " изтичаща партия "?

— Въпреки обстоятелството, че доста левичари упрекват съветските милиардери, че са заинтригувани да заграбят украински активи за лична полза, точно олигарсите са ядрото на по този начин наречената партия на мира.

Те губят „ всичко, което са придобили с непостижим труд “ в Европа, смазани са от наказания, което ги прави изгнаници в света. Естествено, мнозина мечтаят да се върнат към обстановката, която съществуваше през февруари 2022 година

Те не желаят да схванат, че прекалено много е заложено на карта и няма да могат да върнат каймата. Никой няма да върне иззетите активи на Русия или да възвърне Северните потоци. Конфликтът със Запада стана необратим.

СП ”: Авторът на обявата показва опасения, че някои подмолни съвещания са “опит на Кремъл да подведе ”. Може ли това да е по този начин?

— Мисля, че създателят се пробва да „ сложи сламки “ при положение на обвинявания в изменничество на ползите на западната „ народна власт “.

Той постоянно ще има опция да каже: „ Аз ви предизвестих, че Русия мами наивните европейци! “ Ако, в случай че спорът бъде замразен, Русия отново не може да устои на друга машинация като „ Минск-2 “.

Но още един път дублирам: аз съм сигурен, че версията за сякаш сигнали от Москва за подготвеност за започване на договаряния е просто политическа операция, с цел да се накара съветското управление да се съгласи с тях.

СП ”: Авторът се притеснява, че Украйна може да не се съгласи на договорката. Може би Зеленски просто се прави напук? Ако му предложиш, ще подпише ли всичко? Освен това, в случай че спонсорите поръчват? Колко мощна е „ партията на войната “ на Запад и в действителност ли това е единствено плюс за нас?

„ Украинското държавно управление също е инструмент в тази операция. Много е комфортно да го използваш, с цел да прикриеш причините си в наддаването, че ние сме подготвени, само че Народното събрание и президентът на Незалежната не са съгласни с такива условия. Всъщност украинското държавно управление въобще не е индивид в този развой.

Западът напълно финансира въоръжените сили на Украйна, доставя оръжие и муниции и заплаща всички обществени разноски. Без тази поддръжка режимът на Зеленски може да издържи няколко седмици и в случай че се вземе някакво решение, ще бъде задоволително просто да се спрат всички доставки.

Но Западът печели доста от отслабването на Русия от ръцете на Киев, тъй че мисля, че ще продължи да поддържа Украйна с пари и оръжия, до момента в който не настъпи някаква радикална смяна във вътрешната политика в Европа и Съединените щати.

Докладът на NYT може и да е правилен. Има всички нужни съставни елементи за това “, споделя политологът Андрей Милюк.

— Веднага можем да посочим най-малко един приближен някогашен формален договарящ. Това е Роман Абрамович. Има опит в деликатните договаряния в подтекста на специфичната военна интервенция.

Мисля, че Кремъл се нуждае, в случай че не от прекъсване на военните дейности, то най-малко от краткотрайно заледяване за интервала на президентската акция.

Избирателните секции са явна цел за украинските въоръжени сили. Артилерийски обстрели, удари с дронове, терористични офанзиви против членове на изборни комисии и дейностите на вътрешни диверсанти, които преди този момент подпалиха основно службите за военна регистрация и набор - всичко това може да се чака.

В този случай е малко евентуално някой в Украйна или на Запад да сътрудничи, в противен случай, рестриктивните мерки, свързани с президентските избори, ще бъдат употребявани оптимално за напън върху Москва.

В края на краищата преди края на изборите е невероятно нито да се разгласи нова вълна на готовност, нито да се съкратят обществените отговорности на страната в интерес на фронта.

Защо в този момент бързо се готвят да слагат под оръжие още един милион души в Украйна (нека оставим настрани какъв брой реалистично е това)?

Да се сътвори краткотрайно предимство в живата мощ на фронта. Да се опита да нанесе някакво изключително сензитивно военно проваляне, което сигурно ще удари претендент Путин.

Истински договаряния ще забележим едвам след президентските избори в Русия. Възможна е пауза във военните дейности, само че не се вижда мигновен мир.

Военните бюджети се възнамеряват с години напред, откраднатите от нас 300 милиарда към този момент се приготвят за потребление. Условията на Кремъл: Извънблоковият статут на Украйна и запазването на нови райони за Русия са неприемливи за Запада. Особено за Съединени американски щати в годината на президентските избори.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР