Заместник областният управител на област Видин Ани Арутюнян участва в

...
Заместник областният управител на област Видин Ани Арутюнян участва в
Коментари Харесай

Регионален форум за подобряване възможностите за сътрудничество между общините в Северозападна България се проведе в Белоградчик

Заместник регионалният шеф на област Видин Ани Арутюнян взе участие в Регионален конгрес за възстановяване опциите за съдействие сред общините в Северозападна България.

На срещата в гр. Белоградчик бяха разисквани капиталови вероятности и провокации пред общините в Северозападния край за интервала 2024-2027 година, както и планувани планове по Фонда за общински вложения и програмата за саниране по Националния проект за възобновяване и резистентност. Като предпочитана задача за област Видин госпожа Арутюнян уточни строителството на скоростния път сред Видин и Ботевград в целокупност, дружно с построяването на тунел под прохода „ Петрохан “, като изрази вяра, че продължаващите взаимни старания на национални и районни институции ще съумеят да дадат упования резултат за жителите на района.

Домакин на форума, който е част от самодейността на Камарата на строителите в България и вестник „ Строител “ за осъществяване на срещи на Оперативна програма на КСБ в страната с локалните управляващи за мандат 2023-2027 година, бе ръководителят на Оперативна програма на КСБ - Видин Орлин Бишков.

Събитието почетоха зам.-председателят на 49-ото Народно събрание и член на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление Росица Кирова, кметове на общини от Северозападна България, ръководителят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изпълнителният шеф на Камарата арх. Иван Несторов и основният редактор на вестник „ Строител “ Ренета Николова.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР