Заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска откри днес

...
Заместник-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска откри днес
Коментари Харесай

Зам.-министър Клисурска откри социални услуги за хора с увреждания в Долна баня

Заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска откри през днешния ден обществени услуги в град Долна баня.

Заедно с кмета на общината Владимир Джамбазов и изпълнителния шеф на Агенцията за обществено подкрепяне Румяна Петкова тя преряза лентата на Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични разстройства и Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция. 

„ Министерството на труда и обществената политика е заложило в Плана за възобновяване и резистентност построяването на нови над 250 обществени услуги за хора с психологични разстройства, деменция и умствена назадничавост “, сподели заместник-министър Клисурска. „ Община Долна баня е развила мрежа от 12 обществени услуги, които оказват качествени грижи и поддръжка на над 220 души според от техните самостоятелни потребности. Новооткритите обществени услуги са извънредно комплицирани с оглед самостоятелната грижа за хората и са едни от най-търсените в България “, акцентира Надя Клисурска. 

Центърът за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с психологични разстройства и Центърът за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с деменция са с потенциал от по 15 консуматори, за които се грижат по 12 индивида личен състав. Социалните услуги разполагат с медицински сестри, трудотерапевти, обществени служащи и санитари. 

На церемонията участваха шефът на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов, регионалният шеф на Софийска област Радослав Стойчев  и кметът на община Костенец Йордан Ангелов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР