Заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова връчи специално изработен

...
Заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова връчи специално изработен
Коментари Харесай

Световен вицешампион по културизъм с плакет от община Стара Загора

Заместник-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова връчи особено направен плакет на старозагорския играч по културизъм Живко Петков. През ноември той стана международен вицешампион на шампионата на планетата в Испания.

" В края на календарната и спортно-състезателната година за нас е наслаждение да поздравим Живко Петков, който преди по-малко от месец заслужи оценката международен вицешампион по културизъм. Това е един нов връх освен в неговата спортна кариера, само че и триумф за нашия град ", сподели при започване на срещата зам.-кметът.

" 2022 година беше несъмнено сполучлива за мен - завоювах второто място на Световното състезание в Испания, по-късно се устремих към спечелването на Професионална карта в Аликанте. Тя има статут, който ти дава право да участваш в надпревари единствено с експерти. Излизаш измежду всички медалисти и спечелилият е единствено един. Спечелването на такова съревнование ти отваря опцията да бъдеш кандидат на най-големия шампионат в нашия спорт - " Мистър Олимпия ". Аз съм първият българин, а досега и единствен, който в един ден печели безспорните трофеи в две категории - " Класическа физика " и " Културизъм до 90 кг ", изясни вицешампионът.

Той добави, че ще стартира подготовка и за " Мистър Олимпия ".

" Необходимо е да победя в професионално съревнование, с цел да получа правото да вземам участие за тази най-желана купа в културизма. Нивото е извънредно високо там. Ще нуждая се от подготовка най-малко 2-3 години. Трудно се качват мускули - към  година може да отнеме придобиването на 2 кг чиста мускулна маса. Нашият спорт изисква време и неизменност, доста труд и режим. Това е метод на живот ", сподели още Петков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР